Τελείωσε ο «εφιάλτης» στο Φιδονήσι. Οι δύο γυναίκες απεγκλωβίστηκαν!

Καιρού επιτρέψαντος, οι δύο Δραμινές βρέθηκαν στα σπίτια τους μετά από δέκα και πλέον ώρες αγωνίας...

Στις 06:20 τα ξημερώματα της Δευτέρας 14 Αυγούστου 2017, οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος κατάφεραν τελικά να προσεγγίσουν το Φιδονήσι και να περισυλλέξουν τις δύο γυναίκες που από το προηγούμενο βράδυ είχαν βρεθεί εγκλωβισμένες στο νησί μετά από ξαφνική κακοκαιρία, βάζοντας τέλος σε μία «περιπέτεια» που κράτησε δέκα και πλέον ώρες και η οποία, ευτυχώς, δεν στοίχισε κάτι περισσότερο από ταλαιπωρία και αγωνία…

Το σκάφος Αρ. 126 του Λιμενικού Σώματος Καβάλας μετέφερε τις δύο γυναίκες από τη Δράμα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο. Εκεί, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από διασώστες του ΕΚΑΒ που βρίσκονταν από πριν στο σημείο. Δεν κρίθηκε ότι είναι απαραίτητη η διακομιδή τους στο Νοσοκομείο, οπότε οι συγγενείς των δύο γυναικών που επίσης περίμεναν από ώρα στα κεντρικά του Λιμεναρχείου τις συνόδευσαν στα σπίτια τους.

H επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες της 13-08-17, η Λιμενική Αρχή Καβάλας ότι δύο χειρίστριες κανό, μία 46χρονη και μία 50χρονη, αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Παληού και Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο ΑΦΟΒΟΣ” Ν.Κ. 957 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο εντόπισε τις δύο χειρίστριες σε απόκρημνες ακτές της νήσου “ΦΙΔΟΝΗΣΙ”, χωρίς δυνατότητα προσέγγισης λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Οι δύο χειρίστριες παρελήφθησαν τελικά από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πρωινές ώρες της 14-08-17, με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καβάλας.

[Διαβάστε περισσότερα για το συμβάν εδώ και εδώ]