Στην Καβάλα το 29ο Συνέδριο Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας

Με θέμα «Παιδιά, έφηβοι και οικογένεια στη νέα εποχή»

ΗΕλληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας (ΕΕΚΠΠΥ) πραγματοποιεί το 29ο Συνέδριό της, από τις 14 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017, στην πόλη της Καβάλας, με συνδιοργανωτές τον δήμο Καβάλας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τη Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη & Προσχολική Αγωγή του δήμου Καβάλας.

Το Συνέδριο υποστηρίζεται επίσης από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Airotel Galaxy.

Στη δορυφορική δραστηριότητα της 14 Σεπτεμβρίου προβλέπονται επιστημονικές εκδηλώσεις που απευθύνονται στο ευρύ κοινό της πόλης με στόχο να έλθουν σε επαφή με την Κοινωνική Παιδιατρική γονείς, ιατροί και άλλα υγειονομικά επαγγέλματα, εκπαιδευτικοί και λοιποί φορείς κοινωνικής δικτύωσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το παιδί και την οικογένεια.

Το κεντρικό θέμα του 29ου Συνεδρίου «Παιδιά, έφηβοι και οικογένεια στη νέα εποχή: ανάγκες υγείας και ψυχοκοινωνικής ευεξίας» έχει ως επίκεντρο το κύτταρο της Ελληνικής κοινωνίας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την οικογένεια, ένα θεσμό που διανύει μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή. Στόχος των συνέδρων και των διοργανωτών είναι η προβολή καλών πρακτικών και η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων με στόχο τη διατήρηση της κυτταρικής αυτής δομής θαλερής, έτσι ώστε να συνεχίσει να στηρίζει την Ελληνική κοινωνία.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ευρύ φάσμα της πρακτικής παιδιατρικής που αφορά το μάχιμο παιδίατρο του Νοσοκομείου, του Κέντρου Υγείας και του ιδιωτικού ιατρείου, τους επιστήμονες που απαρτίζουν την υγειονομική ομάδα και στηρίζουν παιδιά και εφήβους με χρόνια προβλήματα υγείας, τους παιδαγωγούς και των γυμναστές που ενθαρρύνουν την προαγωγή της σωματικής υγείας. Τα βιωματικά σεμινάρια εμπλουτίζουν τη θεματολογία και στοχεύουν να αναλύσουν εις βάθος ειδικότερα θέματα διεπιστημονικών ομάδων ή ειδικά θέματα μεγάλης κοινωνικής απήχησης.

Ομιλητές κύρους επιλέγονται από την Ελληνική Επικράτεια και την τοπική κοινωνία με κεντρικό κορμό την ακαδημαϊκή κοινότητα και το ΕΣΥ και πλαισιώνονται από έμπειρους ιατρούς που εκπροσωπούν δομές μη κυβερνητικών οργανισμών και ιδιωτικής πρωτοβουλίας με τεκμηριωμένα υψηλής απόδοσης ιατροκοινωνικό έργο. 

Περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές εδώ.