Σε εξέλιξη η φωτιά στον Πλαταμώνα-Καλύτερη η εικόνα μετά τις ρίψεις των PZL (φωτογραφίες)

Προληπτικά χωρίς ρεύμα Πλαταμώνας, Διπόταμος και Λεκάνη - Αισιοδοξία ότι η φωτιά θα τεθεί σύντομα υπό έλεγχο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης σχετικά μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε περίπου στις 15:30 μετά το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Αυγούστου 2017 στο χωριό του Πλαταμώνα στον δήμο Νέστου. Η εστία της πυρκαγιάς βρίσκεται μέσα σε χαράδρα πλησίον του οικισμού και καίει κυρίως πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση.

Από την πρώτη στιγμή επιχειρούν στο σημείο άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από εδάφους ενώ λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτες ρίψεις από αέρος από τα PZL. Η θέση της φωτιάς (στον «πάτο» της χαράδρας) σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες (στην περιοχή δεν πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι) δίνει το δικαίωμα σε όλους να αισθάνονται αισιόδοξοι ότι σύντομα θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, αφού ήδη, μετά και την επέμβαση των PZL η εικόνα είναι αρκετά καλύτερη.

Ωστόσο, το «πλεονέκτημα» της θέσης της πυρκαγιάς δημιουργεί επιπλέον προβλήματα, αφού από ακριβώς εκείνο το σημείο «περνάει» το δίκτυο της ΔΕΗ. Ήδη, συνεργεία του ΑΔΜΗΕ έσπευσαν στην περιοχή και «έκοψαν» προληπτικά το ρεύμα σε τρία χωριά: Πλαταμώνα, Διπόταμο και Λεκάνη, έτσι ώστε να μην υπάρξει θέμα με τις ρίψεις των PZL.

Άγνωστο παραμένει το πότε θα επανέλθει η ρευματοδότηση στα παραπάνω χωριά, αφού αυτό θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της ζημιάς που θα «αφήσει» πίσω της η φωτιά…

Στη «μάχη» συνδράμουν επίσης και οι υδροφόρες του δήμου Νέστου κατόπιν εντολής του δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, ενώ το «παρών» στο μέτωπο της πυρκαγιάς δίνουν και αντιδήμαρχοι.