Καταγγελία για «ανάρμοστες» συμπεριφορές από «παρέες» νεαρών προσφύγων στο Περιγιάλι

Μικρές ομάδες προβαίνουν σε πράξεις που προκαλούν αναστάτωση και που θα πρέπει να απομονωθούν

Με αφορμή το αποκλειστικό ρεπορτάζ του KAVALA POST για το «περίεργο» περιστατικό που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης 16 Αυγούστου 2017 και αφορούσε στη σύλληψη ομάδας νεαρών προσφύγων που φιλοξενούνται στο camp του πρώην στρατοπέδου Ασημακοπούλου αφού έσπασαν ένα εκκλησάκι απέναντι από το Δημοτικό Γήπεδο Ανθή Καραγιάννη (διαβάστε λεπτομέρειες εδώ), γίναμε δέκτες καταγγελιών από αναγνώστες μας οι οποίες «μιλούν» για σειρά αντίστοιχων μικρο-συμβάντων του πρόσφατου παρελθόντος που σχετίζονται με (τη συγκεκριμένη;) «παρέα» προσφυγόπουλων.

Συγκεκριμένα, επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή μάς τηλεφώνησε για να καταγγείλλει ότι σχετικά συχνά (σχεδόν μία με δύο φορές την εβδομάδα, όπως μας είπε) δημιουργούνται «φασαρίες», με ομάδες νεαρών φιλοξενούμενων να διαπληκτίζονται τόσο εντός (συχνότερα) όσο και εκτός (σπανιότερα) του camp. Ένα τέτοιο περιστατικό, άλλωστε, είχε καταγράψει και το KAVALA POST στις 21 Ιουνίου 2017 (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).



Ο καταγγέλλων μάς ζήτησε επίσης να αναφέρουμε ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως «κανόνας» και να στιγματίσουν συλλήβδην τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο camp και οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι ευγενικοί και «συμβιώνουν» αρμονικά με τους κατοίκους της περιοχής αλλά είναι μεμονωμένα και ως τέτοια θα πρέπει να καταδικαστούν και να απομονωθούν.

Η δεύτερη καταγγελία είναι επώνυμη (τα στοιχεία του συμπολίτη μας είναι γνωστά σε εμάς και διαθέσιμα εφόσον ζητηθούν από τις Αρχές), συνοδεύεται από την παραπάνω φωτογραφία και αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Δεν είναι πρώτη φορά που μικρής ηλικίας προσφυγόπουλα από το Camp του Ασημακοπούλου προβαίνουν σε κακόβουλες ενέργειες και ζημίες. Προσφάτως (πριν 1 μήνα περίπου) όπως θα δείτε και στη φωτογραφία που σας στέλνω χαράκωσαν το αυτοκίνητο μου (υπάρχει σχετικό video από κάμερα ασφαλείας) χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως διαπληκτισμός ή προηγούμενη επαφή.

Δεν κατήγγειλα το περιστατικό γιατί το θεώρησα τυχαίο γεγονός και απερίσκεπτη κίνηση ενός ψυχολογικά διαταραγμένου νέου. Βλέπω όμως ότι παρέες νεαρών προσφυγόπουλων (δεν ξέρω αν πρόκειται για την ίδια “παρέα”) δημιουργούν διάφορα προβλήματα στην περιοχή τον τελευταίο καιρό.

Πρέπει όπως και να ‘χει να λάβουμε υπόψη μας τις δυσκολίες που έχουν περάσει και τον ψυχικό κόσμο των παιδιών αυτών, χωρίς αυτό να δικαιολογεί ενέργειες σαν αυτές».