Ανανιάδης: Μία δωρεά, πολλά… χαμόγελα!

Η εταιρία τροφίμων προσέφερε τρόφιμα στο Χαμόγελο του Παιδιού για το Σπίτι Φροντίδας για Παιδιά σε κίνδυνο της Νέα Ηρακλίτσας

Ανταποκρινόμενη στην έκκληση του Χαμόγελου του Παιδιού για ενίσχυση του Σπιτιού Φροντίδας για παιδιά σε κίνδυνο που εδώ και λίγες μέρες λειτουργεί στη Νέα Ηρακλίτσα Καβάλας, η εταιρία τροφίμων Ανανιάδης προχώρησε στη δωρεά μας μεγάλης ποσότητας βασικών ειδών διατροφής για τις ανάγκες των παιδιών στη νέα δομή φιλοξενίας του Ιδρύματος.

Φρέσκα αβγά, σάλτσες τομάτας, βούτυρο, γάλα, ξύδι, λάδι, ζυμαρικά, τυροκομικά και αλλαντικά Ανανιάδη αλλά και μαρμελάδες και πραλίνες ετοιμάστηκαν από τους ανθρώπους του Ανανιάδη και το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Αυγούστου 2017 το αυτοκίνητο του Χαμόγελου του Παιδιού πάρκαρε έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Περιγιάλι και τα φόρτωσε με προορισμό τη Νέα Ηρακλίτσα.

Η υπεύθυνη της εταιρίας Ανανιάδη Κατερίνα Παρασίδη-Ανανιάδη (κεντρική φωτό) παρέδωσε τα τρόφιμα, δηλώνοντας στο KAVALA POST: «Επειδή ως κοινωνία έχουμε ανάγκη από το χαμόγελο του παιδιού, του δώσαμε ένα… χάδι με τον τρόπο μας, όπως οφείλουμε, και θέλησαμε έμπρακτα να στηρίξουμε το έργο του».




Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μία αξιέπαινη πρωτοβουλία μιας καβαλιώτικης εταιρίας με μεγάλη ιστορία που αξίζει και πρέπει να βρει μιμητές.

Το Σπίτι του Χαμόγελου στη Νέα Ηρακλίτσα Καβάλας

Το Σπίτι Φροντίδας «άνοιξε» για όλα τα παιδιά που είναι σε κίνδυνο και έχουν την ανάγκη ενός ασφαλούς περιβάλλοντος ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας ή οποιουδήποτε άλλου κριτηρίου. Η λειτουργία του Σπιτιού βασίζεται στη διαχρονική εμπειρία του Οργανισμού μέσα από την ανάπτυξη ενός μικτού μοντέλου λειτουργίας Σπιτιών Φροντίδας σε πανελλαδικό επίπεδο. Το Σπίτι διασφαλίζει με ολιστικό τρόπο την οικογενειακή φροντίδα και θαλπωρή σε ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται σε ανάγκη επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας και διατρέχουν κίνδυνο εκμετάλλευσης, εξαφάνισης, εμπορίας ή παράνομης διακίνησης, καθώς και σε παιδιά ελληνικής ή άλλης καταγωγής οι ζωές των οποίων έχουν πληγεί ως αποτέλεσμα κακοποίησης, σοβαρής παραμέλησης ή κακομεταχείρισης.

Το Σπίτι αποτελείται από δύο οικήματα συνολικής έκτασης 120 τμ και 150 τμ και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ταυτόχρονα περίπου δεκαεννέα (19) παιδιά, κορίτσια ηλικίας μέχρι δεκαεπτά (17) ετών και αγόρια ηλικίας μέχρι δέκα (10) ετών. Τα οικήματα ανακαινίστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Multi-sectoral assistance to and protection of migrants and refugees stranded in Greece» του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Σπίτι στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, συνολικά δεκαέξι (16) επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων συμπεριλαμβανομένων κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, παιδαγωγών και νοσηλευτικού προσωπικού.