Δήμητρα Τσανάκα για επιτυχόντες Πανελλαδικών: Φτιάξτε το μέλλον που ονειρεύεστε

Η δήμαρχος Καβάλας συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που οδήγησαν τους μαθητές στον δρόμο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα συγχαίρει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δικαιώνοντας τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, αλλά και τους προσωπικούς κόπους πολλών ετών, ενώ για όσους δεν τα κατάφεραν, η κ. Τσανάκα τονίζει ότι η ζωή δεν έχει «τερματικούς σταθμούς» και με συνεχή προσπάθεια τα πάντα είναι εφικτά.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το συγχαρητήριο μήνυμα της δημάρχου Καβάλας.

Η σημερινή ημέρα, ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων των πανελληνίων εξετάσεων, αποτελεί ορόσημο στις ζωές των υποψηφίων. Δάκρυα χαράς, χαμόγελα ικανοποίησης, σφιχτές αγκαλιές, εκπληρωμένες προσδοκίες και όνειρα, πρόσωπα γεμάτα περηφάνια, συνοδεύουν τα ανάμικτα συναισθήματα μαθητών και γονιών.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες και να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία στους νέους ορίζοντες που τους ανοίγονται.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω σε όλα αυτά τα παιδιά ότι η γνώση είναι το μεγαλύτερο εφόδιο που μπορούν να έχουν στην σύγχρονη κοινωνία που ζούμε. Η γνώση είναι σύμμαχος, είναι εργαλείο, είναι δύναμη, είναι η πηγή της αλήθειας και της επιτυχίας. Η είσοδος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποτελεί δικαίωση των πολυετών προσπαθειών τους, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία για να φτιάξουν το μέλλον που ονειρεύονται. Κάθε στιγμή στη φοίτηση είναι πολύτιμη και δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτη. Χρειάζεται πρόγραμμα, συνέπεια, μελέτη και πάνω από όλα αγάπη και αφοσίωση στην επιστήμη που επέλεξαν να αποτελεί συνοδοιπόρο στη ζωή τους.

Όσο για τους υποψηφίους που δεν πέτυχαν τους στόχους τους, θα ήθελα να τους στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον, τονίζοντας ότι υπάρχει μόνο δεν θέλω και ποτέ δεν μπορώ. Κανένα όνειρο, κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος, αρκεί  να δίνουμε το εκατό τοις εκατό του εαυτού μας και να μην εγκαταλείπουμε τις προσπάθειες. Εξάλλου, η ζωή κρύβει τόσες εκπλήξεις και τόσες ευκαιρίες που τίποτε δεν μπορεί να  αποτελεί μονόδρομο στις επιλογές μας.

Καλή σταδιοδρομία στους επιτυχόντες. 

Συγχαρητήρια στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που με αγάπη και ανιδιοτέλεια στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών και χτίζουν μαζί τα όνειρά τους.