Φόλες στο Παληό Καβάλας: Άγνωστος ο αριθμός των ζώων που θανατώθηκαν! (φωτογραφίες)

Μια εβδομάδα μετά και στον οικισμό δεν «κυκλοφορεί» κανένα αδέσποτο, ενώ στις «παράπλευρες απώλειες» συγκαταλέγονται ακόμα και οικόσιτα ζώα!

Το πρωί της Κυριακής 20 Αυγούστου 2017 το Παληό «ξύπνησε» με τη… μυρωδιά του θανάτου να πλανάται πάνω από τον οικισμό. Άγνωστος/η ή άγνωστοι είχαν ρίξει φόλες, καταφέρνοντας να «απαλλαγούν» μια και καλή από τα αδέσποτα σκυλιά που «συχνάζαν» στην περιοχή από την εκκλησία μέχρι και το βενζινάδικο.

Το αρχικό ρεπορτάζ όπως άμεσα το κατέγραψε το KAVALA POST (διαβάστε το εδώ) έκανε λόγο για τουλάχιστον ένα νεκρό σκυλί, τον «Πιτσιλωτό», ο οποίος βρέθηκε, και τη «Μάγδα», ένα σκυλάκι που σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση φιλόζωων της περιοχής και της κτηνιάτρου Σοφίας Καρυοφυλλίδου. Ωστόσο, ο τελικός «απολογισμός» των θυμάτων μιας αποτρόπαιας πράξης ακόμη δεν μπορεί να γίνει…

Ο θάνατος από φόλα δεν είναι ακαριαίος. Τα ζώα που κατανάλωσαν το δηλητηριασμένο φαγητό (έτσι γίνεται συνήθως, αυτό υπαγορεύει η… πρακτική) έζησαν εφιαλτικές ώρες με φρικτούς πόνους προτού ξεψυχήσουν, έως και εκατοντάδες μέτρα μακριά από τον τόπο όπου έφαγαν.

Έτσι, ακόμα και σήμερα, μια εβδομάδα μετά, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακριβώς πόσα σκυλιά (αλλά και γάτες) θανατώθηκαν. Το σίγουρο είναι ότι κανένα από τα έξι με επτά σκυλιά που ήταν «γνωστά» στους κατοίκους της περιοχής δεν «κυκλοφορεί» πλέον στο Παληό!

Ο «Αυταρούμπης», ο «Ταμ», ο «Μαλλιαρός», η «Ζιζέλ» με τα κουταβάκια της… «αγνοούνται»!

Από τις φονικές φόλες, μάλιστα, δεν γλίτωσαν ούτε και οικόσιτα ζώα τα οποία είχαν την ατυχία να τις καταναλώσουν. Παράδειγμα τρανταχτό που συγκίνησε ιδιαίτερα την Κοινότητα του facebook, η «Χιονάτη», η λευκή γάτα του συμπολίτη μας Βασίλη Αργυρίου, ο οποίος γνωστοποίησε την απώλεια που του «στοίχισε» με ανάρτησή του:

Το σίγουρο είναι ότι αυτός/ή ή αυτοί που έριξαν τις φόλες ήξεραν τι έκαναν, αφού αποδείχθηκαν ιδιαίτερα… αποτελεσματικοί! Ελπίζουμε να αισθάνονται και… ικανοποιημένοι!