Αλλαγή «φρουράς» στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ

Ο νέος νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίζει πρυτάνεις και στα ΤΕΙ με τις εκλογές να γίνονται στις 25 Οκτωβρίου 2017-Δεν θα είναι υποψήφιος ο νυν πρόεδρος Θανάσης Μητρόπουλος

Αλλάζει χέρια η διοίκηση στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ, σύμφωνα με το νέο νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο οποίος προβλέπει την εκλογή πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων στα ΤΕΙ, αντί για προέδρων και αντιπροέδρων, ενώ προβλέπεται η δημιουργία πρυτανικού συμβουλίου και η διεύρυνση της συγκλήτου.

Παράλληλα, ορίζεται ότι δεν έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα οι νυν πρόεδροι των ΤΕΙ, ήτοι ο Θανάσης Μητρόπουλος δε θα είναι πρύτανης, πλέον, του Ιδρύματος, κάτι που ίσχυε, πάντως και με τον προηγούμενο νόμο, καθώς ο πρόεδρος δεν είχε δικαίωμα υποψηφιότητας για δεύτερη συνεχόμενη θητεία.




Οι εκλογές θα γίνουν στις 25 Οκτωβρίου 2017, ενώ οι υποψηφιότητες θα κατατίθενται μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2017. Σύμφωνα με τα παραπάνω, κατά πάσα πιθανότητα θα θέσουν υποψηφιότητα οι νυν αντιπρόεδροι του ΤΕΙ, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μπουν και νέα πρόσωπα τα οποία μέχρι τώρα δεν είχαν διοικητικό ρόλο.

«Δε μας αιφνιδιάζει αυτός ο νόμος, καθώς και με τον προηγούμενο νόμο δε θα μπορούσα για δεύτερη συνεχόμενη θητεία να θέσω υποψηφιότητα» σχολιάζει στο KAVALA POST ο κ. Μητρόπουλος, ενώ προσθέτει ότι «είναι καλό να γίνονται ανανεώσεις στις διοικήσεις για να ακούγονται πολλές απόψεις και να γίνονται νέα πράγματα».

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, πάντως, θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των υποψηφίων, καθώς ήδη το Ίδρυμα διάγει προεκλογική περίοδο.