Μελέτη για τη στέγη του Κλειστού Κολυμβητηρίου Καβάλας με την «επιστράτευση» ενός… drone! (φωτογραφίες)

Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της νέας μελέτης για την επισκευή και την ενεργειακή αναβάθμιση

Το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2017 το Κλειστό Κολυμβητήριο της Καβάλας «άνοιξε» ξανά τις πύλες του μετά από σαράντα (40) σχεδόν μέρες που ήταν «κλειστό». Η «πρωτιά» αυτή για τη νέα σχολική χρονιά συνοδεύτηκε και με μία άλλη, που έχει να κάνει με την έναρξη των προσπαθειών αποκατάστασης της στέγης του Κολυμβητηρίου που, ως γνωστόν, εδώ και χρόνια «μπάζει» νερά όποτε βρέχει.

Το ενδιαφέρον στοιχείο στην έναρξη της διαδικασίας έχει να κάνει με την… «επιστράτευση» ενός drone το οποίο «σηκώθηκε» ψηλά προφανώς για να επιθεωρήσει τη στέγη με ασφάλεια και δίχως να απαιτούνται σκαλωσιές.

Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών ανέβασε τις σχετικές φωτογραφίες του «εργάτη»-drone μαζί με το εξής συνοδευτικό κείμενο: «Ξεκινάμε την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος της στέγης του κλειστού κολυμβητηρίου. Το τμήμα συντηρήσεων με την βοήθεια του drone του Ηλία Τσαγκαλίδη καταγράφει την υπάρχουσα κατάσταση της στέγης. Η Τεχνική Υπηρεσία θα μελετήσει την στατική επάρκεια του χωροδικτυώματος που την στηρίζει. Με τα δεδομένα αυτά θα μπορέσουμε να μελετήσουμε έργο επισκευής και ενεργειακής αναβάθμισης».