Επιτέλους! Αντικαταστάθηκαν τα φθαρμένα και επικίνδυνα «κολονάκια» στον δρόμο του Παληού

Είχαν τοποθετηθεί προ... αμνημονεύτων χρόνων για «προστασία» και είχαν καταντήσει να αποτελούν τα ίδια... κίνδυνο για τους οδηγούς!

Τοποθετήθηκαν επί δημαρχίας… Σιμιτσή για να αναγκάσουν τους διερχόμενους οδηγούς να μειώσουν τις ταχύτητές τους και κάπως έτσι να μειωθούν και τα δεκάδες τροχαία ατυχήματα που σημειώνονταν (και συνεχίζουν να σημειώνονται) στο σημείο κάθε χρόνο, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.




Ο λόγος για τα «κολονάκια» -ή, τους πλαστικούς οριοδείκτες, όπως είναι η «επίσημη» ονομασία τους- στο Ακρωτήρι του Παληού Καβάλας, λίγο πριν τη Villa Romantica, τα οποία εδώ και… χρόνια (!!!) «έχασκαν» μισοσπασμένα και αντί να παρέχουν «προστασία», αποτελούσαν… κίνδυνο, ειδικά για τους δικυκλιστές!

Επιτέλους, ο δήμος Καβάλας αποφάσισε να τα αντικαταστήσει! Με άλλου τύπου, βέβαια, «κολονάκια» («πλακέ», πιο κοντά και λιγότερο ογκώδη από τους «προκατόχους» τους), αλλά τα αντικατέστησε. Το μοναδικό σίγουρο είναι ότι και αυτοί οι νέοι οριοδείκτες κάποια στιγμή -ενδεχομένως και πολύ σύντομα- θα «σπάσουν» (και όχι κατ’ ανάγκη λόγω των «κακών» και «ασυνείδητων» πολιτών)…

Το θέμα είναι εάν θα συνεχιστεί η «παράδοση» που θέλει το Δημόσιο (με την ευρύτερη ή τη στενότερη έννοια) να εκτελεί ένα έργο και να το αφήνει στην… τύχη του να «ρημάζει», με τις λέξεις «επίβλεψη», «επιθεώρηση» ανά τακτά διαστήματα και «συντήρηση» να παραμένουν σχεδόν… άγνωστες στο (κατά τα άλλα πλούσιο) λεξικό των δικαιολογιών με κερασάκι την… οικονομική κρίση.