Καβάλα: Ο γερανός «έπιασε» δουλειά για να απομακρύνει από τους δρόμους… 200 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα!

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ο ανάδοχος του έργου ξεκίνησε το δύσκολο έργο της απομάκρυνσης - Στην Αλεξανδρούπολη για πολτοποίηση τα παρατημένα ΙΧ

Στις 08:00 το πρωί της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2017 ξεκίνησε από την οδό 7ης Μεραρχίας η απομάκρυνση από τους δρόμους της Καβάλας των εγκαταλελειμμένων οχημάτων. Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Κοινωνικής Προστασίας & Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίας Φραντζεσκάκη ήταν εκεί, όπως και στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας για την απαραίτητη κυκλοφοριακή ρύθμιση και, βέβαια, το γερανοφόρο όχημα της αναδόχου εταιρίας από την Αλεξανδρούπολη ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΑΒΕΕ που ανέλαβε μετά από διαγωνισμό το έργο.

Στο σύνολο, εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Καβάλας έχουν καταγραφεί… 200 οχήματα που οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν παρατήσει αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο κοινωνικό σύνολο.




Σε πρώτη φάση, ο ανάδοχος της εργολαβίας απομάκρυνσής τους θα «μαζέψει» 40 αυτοκίνητα. Όλα τα ΙΧ θα «οδηγούνται» στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί, μετά τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα πολτοποιούνται. Σε κάθε «δρομολόγιο», ο εργολάβος θα παραλαμβάνει μέχρι 8 αυτοκίνητα.

Στην «πρεμιέρα» του έργου, «σηκώθηκαν» αυτοκίνητα από τις οδούς 7ης Μεραρχίας, 16ης Ταξιαρχίας, από τις συνοικίες του Βύρωνα και της Νεάπολης (ΔΕΠΟΣ) και από το Χαλκερό.