Γυμνάσιο Αρρένων Καβάλας: Στα ίδια… θρανία μετά από 52 χρόνια! (φωτογραφίες)

Οι απόφοιτοι του Πρακτικού και Κλασικού Γυμνασίου Αρρένων Καβάλας του 1965 ξαναβρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι ανταλλάσσοντας αναμνήσεις από τα καλύτερά τους χρόνια

Μια ξεχωριστή επανασύνδεση (διότι πριν από 5 δεκαετίες δεν υπήρχε ο όρος… reunion) με τους παλιούς συμμαθητές μετά από 52 συναπτά έτη πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2017 σε παραλιακό μαγαζί της Καβάλας.

Ο λόγος για τους αποφοίτους του Πρακτικού και Κλασικού Γυμνασίου Αρρένων Καβάλας του έτους 1965!

Ανάμεικτα συναισθήματα πλημμύρισαν τον κάθε ένα ξεχωριστά από τους παλιούς συμμαθητές όπως συγκίνηση, χαρά, έκπληξη και λίγο ίσως ανησυχία για το πώς θα είναι η επόμενη φορά…

Το σίγουρο πάντως ήταν ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έλειψε η αγάπη και η φιλία που τους είχε ενωμένους από παιδιά ακόμα, μια φιλία που ούτε ο χρόνος κατάφερε να την αποτρέψει, όπως δηλώνει στο KAVALA POST ο πρώην Πλοηγός και πρόεδρος των Φίλων του Δημοτικού Ναυτικού Μουσείου Καβάλας Χρήστος Τζανάκος.

 

«Φαίνεται ότι η Τάξη των αποφοίτων του 1965 ξεχώρισε σε μαθητικές επιδόσεις, γιατί είδαμε αρκετούς επώνυμους Καβαλιώτες από τους παλιούς συμμαθητές όπως τις κ.κ. Ελένη Πετρίδου-Παιδίατρο, Πάτρα Κυριακίδου-Πολιτικό Μηχανικό, τους κ.κ. Χρυσόστομο Κοσμίδη-πρώην Διευθυντή ΟΤΕ, Νίκο Σίμογλου-πρώην Διευθυντή ΕΛΦΕ, Χρήστο Τζανάκο-Πλοίαρχο-Πλοηγό, Ηλία Φέσσα-Οδοντίατρο, Αλέξανδρο Ζαχαριάδη-Νομικό, Δημήτρη Ζαφειρακόπουλο-πρώην Διευθυντή Παιδιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Γιάννη Ιακωβίδη-Αρχιτέκτονα, Γιάννη Πιστοφίδη-Καθηγητή ΤΕΙ ΑΜ-Θ, Νικόλαο Γρηγοριάδη-Επίκουρο Καθηγητή ΤΕΙ ΑΜ-Θ, Χρυσόστομο ΚονταξήΧειρουργό, Νικόλαο Μαγιόπουλο-Διδάσκαλο, Γεώργιο Πούλιο-Υπομηχανικό Δασαρχείου Καβάλας και άλλους επώνυμους Καβαλιώτες», μάς λέει ο κ. Τζανάκος.

Επώνυμοι και μη, πάντως, το μόνο βέβαιο είναι ότι όλοι-έστω και για λίγο-ξανάγιναν μαθητές, γυρίζοντας πολλά χρόνια πίσω, σε αναμνήσεις από χρόνια ανέμελα, όπως είθισται-και πρέπει-να είναι τα μαθητικά χρόνια, ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου.