«Κι αν είσαι και παπάς…» ή Πώς το επίσημο γεύμα για το μνημόσυνο Προκοπίου προκάλεσε την παρέμβαση της… Αστυνομίας!

Ιεράρχες και αιρετοί «δίδαξαν»... ανυπακοή και αδιαφορία για τους Νόμους ανήμερα μιας ημέρας μνήμης λίγο αφότου εξήραν (από άμβωνος) την ταπεινότητα του εκλιπόντος ποιμενάρχη!

Το πρωί της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2017 τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας, σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, το 40θήμερο μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κυρού Προκοπίου (διαβάστε ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες εδώ). Μετά το μνημόσυνο, παρατέθηκε επίσημο γεύμα σε παραλιακή ταβέρνα στη Ραψάνη με τη συμμετοχή ιεραρχών αλλά και εκπροσώπων των Αρχών του Νομού το οποίο «σημαδεύτηκε» από την παρέμβαση της… Αστυνομίας!

Ο λόγος; Οι «υψηλοί» καλεσμένοι επέλεξαν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους ακριβώς έξω από την… πόρτα της ταβέρνας! Μόνον που για να το πετύχουν αυτό, αναγκαστικά έκαναν «κατάληψη» στο πεζοδρόμιο!




Να σημειωθεί ότι λίγα μέτρα πριν την είσοδο της ταβέρνας, επί της Χρυσοστόμου Σμύρνης, υπάρχει μία παρκίδα η οποία προφανώς «γέμισε» και γι’ αυτό βρέθηκε η εύκολη «λύση» μέσα από το αγαπημένο «σπορ» του… «καβαλήματος» και της «κατάληψης».

Βέβαια, προτού επιλεγεί αυτή η συγκεκριμένη «λύση», προφανώς από τους οδηγούς των οχημάτων απορρίφθηκε το ενδεχόμενο τα αυτοκίνητα που δεν βρήκαν χώρο στάθμευσης στη συγκεκριμένη παρκίδα να σταθμεύσουν λίγα… μέτρα παρακάτω, σε μία από τις κάθετες που οδηγούν στον Βύρωνα (Φιλαδελφείας, Ανδρομάχης, Βουλγαροκτόνου) ή στην παράλληλη της Ζαλόγγου…

Για αρκετή ώρα, όσο οι «υψηλοί» καλεσμένοι εντός της ταβέρνας γευμάτιζαν στη μνήμη του μακαριστού Ποιμενάρχη μας, οι διερχόμενοι πεζοί για να περάσουν από το πεζοδρόμιο, είχαν δύο επιλογές: 1) ή να κάνουν… σλάλομ ανάμεσα στα δέντρα και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή 2) να «βγουν» στον δρόμο από όπου περνάνε -με μεγάλες ταχύτητες συνήθως- δεκάδες αυτοκίνητα (γνωστή «καρμανιώλα», άλλωστε, η Χρυσοστόμου Σμύρνης).

Μία μητέρα με μωρό σε καροτσάκι δεν έμεινε απαθής στο όλο «σκηνικό» της προκλητικής αδιαφορίας των «υψηλών» για τους Νόμους αλλά και για τους… συνανθρώπους, κάλεσε την Αστυνομία και (εύλογα) διαμαρτυρήθηκε σε υψηλούς τόνους, ζητώντας την παρέμβασή της.

Η κλήση στο 100 έγινε λίγο μετά τις 13:00. Στο σημείο έφτασε ένα περιπολικό λίγο πριν τις… 14:00! Τα όργανα της Τάξης μπήκανε στην ταβέρνα και ειδοποίησαν τους οδηγούς των παράνομα -και προκλητικά- σταθμευμένων οχημάτων. Λίγο μετά, απομακρύνθηκαν δύο οχήματα τα οποία ανήκουν σε Μητροπολίτες. Τα υπόλοιπα που ήταν παρκαρισμένα λίγο πιο «μέσα» και δεν… εμποδίζανε και τόοοοσο, έμειναν εκεί, μέχρι που, ούτως ή άλλως, η παρέα «διαλύθηκε» και το γεύμα… «σχόλασε».

Αυτά.