16ο Δημοτικό Σχολείο: Χτύπησε το… κουδούνι και για τους αποφοίτους της δεκαετίας του ’60 (φωτογραφίες)

Βρέθηκαν στο ίδιο μέρος μετά από δεκαετίες 20 παλιοί συμμαθητές και συμμαθήτριες-Μαζί τους και η δασκάλα τους Τριανταφύλλη Γιαννοπούλου

Συναντήθηκαν και φέτος… Άλλωστε το έχουν καθιερώσει χρόνια τώρα. Μια καλοκαιρινή και μια χειμερινή συνάντηση και όποιοι το καταφέρνουν δίνουν το «παρών» στο ραντεβού τους.

Αποφοίτησαν από το 16ο Δημοτικό Σχολείο στις αρχές της δεκαετίας του ΄60. Σκορπίστηκαν παντού, κάποιοι παραμένουν στην Καβάλα, κάποιοι άλλοι έφτιαξαν τη ζωή τους σε άλλη πόλη, κάποιοι στην Αθήνα, κάποιοι σε χώρες του εξωτερικού. Το βράδυ της Παρασκευής 25 Αυγούστου 2017 συναντήθηκαν σε παραλιακό μαγαζί της Καβάλας 20 από αυτούς.

Μαζί τους και η δασκάλα τους, η κ. Φιλιώ. Το τραπέζι το πρόσφερε ο συμμαθητής τους Κώστας Κολεσίδης που βρίσκεται στην γενέτειρά του από την Γιούτα του Χιούστον όπου ζει και εργάζεται πολλά χρόνια τώρα, ενώ την τούρτα προσέφερε η παλιά τους συμμαθήτρια Τασούλα Βουλγαροπούλου που για προσωπικούς λόγους απουσίαζε στη Θεσσαλονίκη.

Οι παλιοί συμμαθητές που συναντήθηκαν είναι οι Ανδρονίδης Βασίλης, Συνοδινός Διαμαντής, Βαβαλέσκος Λάκης, Πετρέλης Κώστας, Φουρτούνας Τάσος, Κολεσίδης Κώστας, Τσίγκας Κώστας, Σπύρογλου Σόνια, Εξαδακτύλου Όλγα, Λυπαρά Μάχη, Βασιλειάδου Μαριάννα, Τσιλίκα Ευγενία, Θεοφιλίδου Τασούλα και Κοτσώνη Μαίρη, καθώς και η δασκάλα τους Τριανταφύλλη Γιαννοπούλου.