Στον… σωστό δρόμο φέτος τα μαθητικά δρομολόγια σύμφωνα με τον Θόδωρο Μαρκόπουλο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας διαβεβαιώνει ότι φέτος δε θα υπάρξουν προβλήματα όπως προηγούμενες χρονιές ενώ και οι πληρωμές και οι εξοφλήσεις χρεών προς το Αστικό ΚΤΕΛ βαίνουν καλώς

Ξεκίνησε η σχολική χρονιά και θα συνεχιστεί ομαλά, όσον αφορά τα μαθητικά δρομολόγια, καθώς, όπως δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, δεν έχει αναφερθεί κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.

«Πρέπει να είναι σαφές πως όταν ξεκινάει μια σχολική χρονιά, την πρώτη μέρα καταρτίζονται καταστάσεις από τους διευθυντές των σχολείων με τον αριθμό των παιδιών που δικαιούνται ειδικά μαθητικά δελτία και χορηγούνται προσωρινές βεβαιώσεις προς αυτούς, προκειμένου να γνωρίζει το ΚΤΕΛ πόσοι μαθητές υπάρχουν. Ακολούθως μέσα στην εβδομάδα προχωράμε στην έκδοση των ειδικών μαθητικών δελτίων, μόλις έρθουν οι καταστάσεις και διανέμονται από τους διευθυντές των σχολείων στα παιδιά. Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017.

»Δεν υπήρχαν καταστάσεις που να μας ενημερώνουν για τον αριθμό των παιδιών που δικαιούνται σε κάθε σχολείο το δελτίο αυτό. Η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας έστειλαν e-mail σε όλα τα σχολεία τονίζοντας ότι έπρεπε πιο νωρίς να ολοκληρωθούν οι καταστάσεις. Πιστεύω πως ήδη οι διευθυντές των σχολείων θα έχουν προβεί στην χορήγηση  προσωρινών βεβαιώσεων στους μαθητές και εμείς θα προσπαθήσουμε με το που θα μας έρθουν τα στοιχεία, μέσα στην χρονιά, να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την διαδικασία έκδοσης μαθητικών δελτίων για την μεταφορά όλων των μαθητών των σχολείων», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι από τη πρώτη μέρα το Αστικό ΚΤΕΛ χωρίς να έχει τις καταστάσεις, πάντα εξυπηρετεί τα παιδιά τα οποία πάνε στο σχολείο και πάντα η μέρα αυτή υπολογίζεται μέσα στις μέρες του οικονομικού ποσού που δικαιούνται οι μαθητές.

Σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις μεταξύ Αστικού ΚΤΕΛ και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους στις μαθητικές μεταφορές, θα έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή τους μέχρι την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και από την άλλη πλευρά σε ό,τι αφορά το θέμα των πληρωμών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας προς το ΚΤΕΛ, ενώ παλαιότεροι παρατηρούνταν καθυστέρηση 8 μηνών, αυτήν τη στιγμή εκκρεμούν μόνο 3 οφειλές «και θέλω να πιστεύω πως μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν τακτοποιηθεί όλα τα ποσά προκειμένου να εγκαινιάσουμε μια χρονιά, όπου η εξόφληση των δαπανών απέναντι στους ανθρώπους που παρέχουν υπηρεσίες και μετακινούν τους μαθητές να έχει έναν εύλογο ρυθμό αποπληρωμής για να μπορούν να διευκολύνονται και αυτοί οι άνθρωποι που παρέχουν στην κυριολεξία πολύτιμες υπηρεσίες στο εκπαιδευτικό σύστημα», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.