Αλλαγή φρουράς στο Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης

Ο Αντισμήναρχος (Ι) Γιώργος Μαυρίδης μετατίθεται στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και θα αντικατασταθεί από τον Σμήναρχο Χαρίτων Χαρούση-Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο επισκέφθηκε εθιμοτυπικά το πρωί της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου 2017 ο Αντισμήναρχος (Ι) Γιώργος Μαυρίδης, ο οποίος υπηρέτησε μέχρι και σήμερα ως διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου αποχωρεί από την θέση του, όπου θα μετατεθεί στην Αθήνα στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων. Αντικαταστάτης του θα είναι ο Σμήναρχος Χαρίτωνας Χαρούσης.

«Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο είχαμε μια άριστη συνεργασία. Με μεγάλη προσπάθεια εξάντλησε όλα τα περιθώρια, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες είτε του αεροδρομίου είτε της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και ιδιαίτερες ανάγκες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του εδώ, όπως η μεγάλη και εργώδη προσπάθεια που έγινε κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς πέρσι στη Θάσο, όπου χωρίς τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας και του κ. Μαυρίδη δε θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε απέναντι στην πύρινη λαίλαπα.

»Ταυτόχρονα, πέρα από αυτά η συνδρομή της Π.Α. ήταν πάντα δεδομένη σε όλες τις περιπτώσεις που χρειάστηκε είτε ήταν το αεροπορικό σόου είτε όποια άλλη δραστηριότητα. Θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τις υπηρεσίες που προσέφερε και τώρα που αποχωρεί του ευχόμαστε τα καλύτερα, θεωρώντας τον έναν καλό φίλο της Καβάλας» δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Ο κ. Μαυρίδης στις δηλώσεις του είπε: «Με τη σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για τη συνεργασία αυτών των δυο ετών, η οποία ήταν πολύ σημαντική για εμένα. Ήταν ομαλή σε κάθε περίπτωση και πραγματικά μας έδωσε το περιθώριο να αναπτύξουμε τις δυνατότητες που είχαμε ως μονάδα. Εκτός από θεωρητικός ήταν και πρακτικός στη συνδρομή του στο έργο που είχαμε, καθώς βοήθησε έμπρακτα το κλιμάκιό μας, συνεισφέροντας στην κατασκευή εγκαταστάσεων ακόμη μέσα στο αεροδρόμιο.

»Γενικά όλη η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς ήταν αποτελεσματική. Καταφέραμε να συνεισφέρουμε στις δύσκολες στιγμές, αλλά και στην καθημερινότητα. Όντας Δραμινός ήθελα πολλά χρόνια να υπηρετήσω κοντά στην γενέτειρά μου και τώρα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να γυρίσω στον τόπο μου και να βοηθήσω όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αλλά και την Καβάλα, την οποία αγάπησα πολύ περισσότερο απ’ ό,τι παλιά, γιατί γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους. Φεύγω με πολύ καλές εντυπώσεις».