Η καρδιά της Παιδιατρικής Επιστήμης χτυπάει στην Καβάλα 14-17 Σεπτεμβρίου 2017

29ο Συνέδριο Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας με θέμα «Παιδιά και έφηβοι, οικογένεια στην νέα εποχή: ανάγκες υγείας και ψυχοκοινωνικής ευεξίας» με τη συμμετοχή 170 επιστημόνων από όλη την Ελλάδα

Η Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας πραγματοποιεί το 29ο Συνέδριό της 14-17 Σεπτεμβρίου 2017 στην Καβάλα με συνδιοργανωτές τον δήμο, τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τη Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη- Προσχολική Αγωγή του δήμου Καβάλας, καθώς και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Το Συνέδριο υποστηρίζεται επίσης από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας και τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και των Τμημάτων Ιατρικής του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι «Παιδιά, έφηβοι και οικογένεια στη νέα εποχή: ανάγκες υγείας και ψυχοκοινωνικής ευεξίας». Στόχος των 170 συνέδρων και των διοργανωτών είναι η προβολή των καλών πρακτικών και η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων για την διατήρηση της σωστής δομής ώστε να συνεχίσει από τη πλευρά της να στηρίζει την Ελληνική κοινωνία.

Για το 29ο Συνέδριο Παιδιατρικής μίλησαν κατά τη σχετική συνέντευξη Τύπου η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η υπεύθυνη των Παιδικών Σταθμών Ευαγγελία Δρακονάκη, η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης και η «ψυχή» του Συνεδρίου Παιδίατρος Θανάσης Κουρκούλης.

Όπως είπε η δήμαρχος Καβάλας: «Με εξαιρετική χαρά και περηφάνια παρουσιάζω το 29ο Παιδιατρικό Συνέδριο που θα γίνει στην πόλη μας από 14-17 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας” και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Τα θέματα είναι θαυμάσια και απευθύνονται σε όλο τον κόσμο γιατί είναι θέματα που απασχολούν όλους μας. Στο Συνέδριο αυτό θα παρευρίσκονται επιστήμονες που δραστηριοποιούνται εκτός της Καβάλας αλλά και έξω από την Ελλάδα».

«Μέσα από αυτές τις διοργανώσεις ανοίγει ένας κύκλος για την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού και τη διοργάνωση πολλών ανάλογων συνεδρίων. Με αυτές τις κινήσεις τα οφέλη για την πόλη μας θα είναι τεράστια», τόνισε ο κ. Κροκίδης, ενώ ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, παιδίατρος Θανάσης Κουρκούλης, πληροφόρησε ότι την πρώτη μέρα του Συνεδρίου θα γίνει εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας στο πλαίσιο της 3ης Εσπερίδας Παιδικών Σταθμών του δήμου.

Τα θέματα του Συνεδρίου

Τα θέματα ειδικού ενδιαφέροντος που θα αναπτυχθούν είναι: Ριψοκίνδυνες συμπεριφορές Υγείας- Παρεμβάσεις, Περιβαλλοντικοί Ρύποι- Αλήθειες και Μύθοι, Νεώτερα για τα Εμβόλια-Το Αντιεμβολιαστικό Κίνημα, Ευκαιρίες για Σωματική Άσκηση, Καθημερινή Θεραπευτική  Παιδιατρική, Αντιμετώπιση Επειγόντων Περιστατικών πριν το Νοσοκομείο, Πως βιώνουν τα παιδιά και οι έφηβοι το Διαζύγιο, Ποιότητα ζωής παρά την κρίση, Νεανική παραβατικότητα, Εκπαίδευση στην Επικοινωνία Θεραπόντων.

Κατά το επιστημονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου θα συζητηθούν η Ατζέντα Κοινωνικής Παιδιατρικής, τα Βιωματικά Σεμινάρια για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, η Ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας, το παιδί-θύμα της ενδοοικογενειακής βίας, εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την οδική ασφάλεια, η προσέγγιση του παιδιού και της οικογένειας με υποψία κακοποίησης, εμβολιασμοί, διάγνωση οφθαλμολογικών παθήσεων και ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα θέματα που είναι το Αλκοόλ, 18+Συμμαχία πρόληψης κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους.