Καβάλα στην… Τουρκία: Πώς το “brand name” της πόλης μας κατακλύζει καφέ, εστιατόρια και ξενοδοχεία (φωτογραφίες)

Αλικαρνασσός, Τσανάκαλε και Φώκαια μοιάζουν και το... δείχνουν με την πανέμορφη πόλη της Μακεδονίας, δίνοντάς το όνομά της στα πιο δημοφιλή τουριστικά-και μη-στέκια

Η Καβάλα μάλλον είναι μία αγαπημένη πόλη για τους Τούρκους κι αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο από το γεγονός ότι έρχονται κατά χιλιάδες στην πόλη μας χειμώνα-καλοκαίρι για να κάνουν τις διακοπές τους, αλλά και από το γεγονός ότι το όνομα της Καβάλας χρησιμοποιείται ως… τίτλος για καφέ, ξενοδοχεία και… ψαροταβέρνες στη γειτονική χώρα!

Το KAVALA POST έγραψε για την Φώκαια και την ιστορική σύνδεσή της με την Καβάλα, η οποία «μετουσιώθηκε» και σε ένα… ομώνυμο καφέ (διαβάστε σχετικά εδώ), αλλά υπάρχουν κι άλλα…

Σε κάποια από τα πλέον διάσημα τουριστικά θέρετρα των Τούρκων που επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο, το όνομα Kavala βρίσκεται σε διάφορες επιχειρήσεις, διαφημίζοντας έστω και εμμέσως την πόλη μας.

Τα δύο… Καβαλιώτικα ξενοδοχεία

Σε ένα από τα πιο διάσημα Τουρκικά θέρετρα, την Αλικαρνασσό, γνωστή ως Bodrum (Μπόντρουμ) υπάρχει ξενοδοχείο που φέρει το όνομα… Καβάλα, για την ακρίβεια Hotel Kavala Studio! Πρόκειται για ένα τουριστικό προορισμό που παραδοσιακά «τραβάει» όλο το τουρκικό τζετ σετ, αλλά και εκατομμύρια ξένων τουριστών, που θέλουν να επισκεφθούν τις ομορφιές του Αιγαίου, αφού η Κως είναι κυριολεκτικά απέναντι, μόλις στα 12 μίλια!

Η αλήθεια είναι πως οι Τούρκοι γνωρίζουν την πόλη μας είτε γιατί ενδεχομένως έχουν προγόνους με καταγωγή από εδώ-προ ανταλλαγής πληθυσμών-είτε γιατί την έχουν επισκεφθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς αποτελεί αγαπημένο τους προορισμό. Όπως και να ‘χει το Hotel Kavala Studio δεν είναι το μοναδικό «κρούσμα» χρήσης του ονόματος της πόλης μας στην γείτονα χώρα, αφού στο Turunc (Τουρούντς) στην αρχαία ελληνική πόλη Άμος στα νότια Τουρκικά παράλια, στην επαρχία της Μαρμαρίδας, υπάρχει και δεύτερο ξενοδοχείο με το τίτλο Kavala Hotel!

Η ψαροταβέρνα Καβάλα στο Τσανάκαλε!

Το τέταρτο «κρούσμα» του όρου Kavala το συναντάμε στο Τσανάκαλε, τα γνωστά Δαρδανέλλια που αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα λιμάνια αλλά και τουριστικά θέρετρα της γείτονος.

Εκεί λοιπόν, με την επιβλητική θέα στον Βόσπορο, όπως διαβάζουμε στις διθυραμβικές κριτικές του Tripadvisor.com, εδράζει το Kavala Balik Fish Restaurant, το οποίο στα ελληνικά παραπέμπει σε ψαροταβέρνα και μάλιστα με ελληνική όψη και διακόσμηση, όπως σημειώνουν οι χρήστες-τουρίστες που το επισκέφθηκαν! Αποτελεί δε στους τουριστικούς καταλόγους το “Home of starters”,  ένα από τα σποτ δηλαδή που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος, όταν βρεθεί στο Τσανάκαλε!

Άλλωστε η φωτογραφία που ακολουθεί «μιλάει» από μόνη της.