Η Καβάλα τιμά την ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Καβάλας την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Για τον εορτασμό της ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, στην πόλη της Καβάλας ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Οργανισμών, οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις 08:00 της 17ης Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι και τη δύση του ηλίου της  17ης  Σεπτεμβρίου 2017.

Φωταγώγηση του Φρουρίου της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και Οργανισμών, από τις 08:00 της 17ης Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι και τη δύση του ηλίου της  17ης  Σεπτεμβρίου 2017.

Κυριακή 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

08:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

09:45 Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής του δήμου Καβάλας.

10:00 Τέλεση Μνημοσύνου  μετά την θεία λειτουργία, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου. Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει η κα. Τσίγκου Σοφία, πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών  Ν. Καβάλας.

10:30 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης Καβάλας από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τη Δήμαρχο Καβάλας, τον πρόεδρο του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, τους προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, τους προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Νήσων Βορείου Αιγαίου, τον πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τους προέδρους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, Προσφυγικών Σωματείων, Οργανώσεων των γυναικών και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Πέρας Τελετής.

18:50  Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

Τελετάρχης ορίζεται o κ. Αλέξανδρος Αρμάγος, υπάλληλος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της  Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ο κ. Ιωάννης Τατσίδης, υπάλληλος του δήμου Καβάλας.