Επώνυμη καταγγελία για «μάζεμα» αδέσποτου σκύλου στη ΔΕΠΟΣ από τον δήμο Καβάλας χωρίς προφανή αιτία

Κάτοικος της περιοχής υποστηρίζει ότι το σκυλί το φρόντιζε εδώ και 4 χρόνια όλη η γειτονιά και δεν πείραξε ποτέ κανέναν-Διαψεύδει τα περί επίθεσης σε παιδί, σύμφωνα με τα όσα της μετέφερε το συνεργείο του δήμου

Η περισυλλογή ενός αδέσποτου σκύλου νωρίς το πρωί της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2017 από συνεργείο του δήμου Καβάλας προκάλεσε την αγανάκτηση κατοίκων που το φρόντιζαν στη ΔΕΠΟΣ επί της οδού Μικράς Ασίας.

Η Μαρία Κεχαγιά, κάτοικος της περιοχής, καταγγέλλει στο KAVALA POST ότι συνεργείο του δήμου Καβάλας περισυνέλεξε τον σκύλο με την αιτιολογία ότι «επιτέθηκε σε κάποιο παιδί, κάτι που είναι πέρα για πέρα αναληθές, καθώς ο σκύλος όχι απλά δεν επιτίθεται, αλλά φοβάται τους ανθρώπους», όπως λέει η ίδια.

Η κ. Κεχαγιά φρόντιζε τον σκύλο, όπως και οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής, για πάνω από 4 χρόνια, ενώ το ζώο είναι στειρωμένο και φέρει και λουρί, καθώς όπως λέει η ίδια, «ο σκύλος είναι περισσότερο δεσποζόμενος παρά αδέσποτος, μιας και τον φροντίζουμε όλοι στη γειτονιά».

Αφήνει, όμως, να εννοηθεί ότι κάποιοι στην περιοχή «δε θέλουν τα ζώα και προέβησαν σε ψευδή καταγγελία ότι δήθεν ο σκύλος επιτέθηκε σε παιδί. Μπορώ, όμως, να σας διαβεβαιώσω τόσο εγώ όσο και οι γείτονες ότι το σκυλάκι δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Το ταΐζουμε εδώ και 4 χρόνια, το φροντίζουμε και το βλέπουμε σχεδόν όλη μέρα. Ποτέ δεν έδειξε επιθετική συμπεριφορά. Είναι άκακο και περισσότερο φοβάται παρά φοβίζει τον κόσμο».

Τόνισε, επίσης, ότι οι γείτονες που αντιλήφθηκαν την παρουσία του συνεργείου του δήμου προσπάθησαν να αποτρέψουν την περισυλλογή του ζώου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, καθώς τα μέλη του συνεργείου επέμεναν ότι έγινε καταγγελία για επίθεση σε παιδί.

Η κ. Κεχαγιά, αλλά και όλοι όσοι φρόντιζαν τον σκύλο, εκφράζουν τον φόβο ότι το ζώο δε θα επιστρέψει στη γειτονιά, ενώ επιμένει ότι κάποιοι προσπαθούν να «καθαρίσουν» τη ΔΕΠΟΣ από τα αδέσποτα με όποιον τρόπο μπορούν, «όπως εν προκειμένω με ψευδείς καταγγελίες ή στη χείριστη περίπτωση με φόλες».