Κάτοικος της ΔΕΠΟΣ επιβεβαιώνει την επίθεση του σκύλου που περισυνέλεξε ο δήμος Καβάλας

Η παθούσα υποστηρίζει ότι ο σκύλος επιτέθηκε στον 14χρονο γιο της, με το περιστατικό να είναι καταγεγραμμένο και στο Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ κάνει λόγο και για άλλες επιθέσεις αδέσποτων στη συγκεκριμένη γειτονιά

Άμεση ήταν η απάντηση στη διάψευση της κατοίκου της ΔΕΠΟΣ Μαρίας Κεχαγιά η οποία υποστήριξε ότι ο σκύλος τον οποίο φρόντιζαν κάτοικοι της οδού Μικράς Ασίας δεν επιτέθηκε ποτέ σε παιδί, εξ ου και η άδικη περισυλλογή του από συνεργεία του δήμου Καβάλας το πρωί της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2017 (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).

Η Σοφία Παυλίδου, κάτοικος της περιοχής, υποστηρίζει στο KAVALA POST ότι η επίθεση αφορά τον 14 ετών γιο της, αναφέροντας ότι ο σκύλος επιτέθηκε στο παιδί και το δάγκωσε στο γόνατο άνευ λόγου και αιτίας και ενώ εκείνο βρίσκονταν στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Μάλιστα, σημειώνει ότι μετέφερε αμέσως το παιδί στο Νοσοκομείο Καβάλας, με το περιστατικό να είναι καταγεγραμμένο από τους γιατρούς που το εξέτασαν, ενώ αμέσως μετά ενημερώθηκε και ο δήμος Καβάλας, στέλνοντας συνεργείο για να μαζέψει τον σκύλο.

Η κ. Παυλίδου αναφέρει ότι κυκλοφορεί στη γειτονιά μια αγέλη τουλάχιστον 10 αδέσποτων σκύλων, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που τα ταΐζουν, ενώ όπως υποστηρίζει η ίδια, ουκ ολίγες φορές τα ζώα έχουν παρουσιάσει εχθρική συμπεριφορά προς τους περαστικούς και προς άλλα δεσποζόμενα. Υποστηρίζει, δε, ότι τα σκυλιά έχουν δαγκώσει πάνω από 6 άτομα το τελευταίο διάστημα κι ότι δύσκολα μπορεί κανείς να περάσει από το σημείο στο οποίο συνηθίζουν να μαζεύονται.

Η κ. Παυλίδου ξεκαθαρίζει, πάντως-και μάλιστα μετ΄επιτάσεως-ότι και η ίδια αγαπάει τα ζώα, «όμως όταν επιτίθενται στο παιδί σου δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο παρά να το καταγγείλεις για να μην βρεθεί κι άλλος στη θέση σου», όπως αναφέρει, ενώ όσον αφορά τις επιθέσεις, σημειώνει ότι δε φταίνε τα ζώα, αλλά όσοι τα παράτησαν και όσοι κατόπιν δε φρόντισαν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα θεσμικά.

*Η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου.