Πανελλήνια αναγνώριση για το έργο του Συλλόγου Εθελοντών Καβάλας κατά του Καρκίνου

Ο Σύλλογος βραβεύτηκε για το έργο, τις δράσεις και την κοινωνική του προσφορά στο πλαίσιο των Healthcare Business Awards 2017

Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Νομού Καβάλας βραβεύτηκε για την κοινωνική του δράση στο Νομό Καβάλας στο πλαίσιο των Healthcare Business Awards 2017. Η βράβευση αυτή έχει γίνει μεταξύ φορέων που ασχολούνται με την Υγεία, ενώ ο Σύλλογος είναι ο μοναδικός της Βόρειας Ελλάδας που έτυχε αυτής της τιμής.

Οι δράσεις για τις οποίες βραβεύτηκε ο Σύλλογος ήταν οι παρακάτω:

  1. Η καθημερινή παρουσία των μελών του Συλλόγου στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας και η προσφορά στους προσερχόμενους ασθενείς και στους συγγενείς τους της φροντίδας και της πάσης φύσεως βοήθειας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κυρίως της πηγαίας αγάπης και συμπαράστασης στο πρόβλημά τους.
  2. Η δωρεάν προσφορά προληπτικών εξετάσεων για τον προστάτη με ουρολογικές και    αιματολογικές εξετάσεις σε 500 περίπου άνδρες του νομού από τους οποίους ένα σοβαρό ποσοστό αναγκάστηκε να κάνει περαιτέρω εξετάσεις και θεραπεία, ενώ ένα ευάριθμο πλήθος από αυτούς χρειάσθηκε να χειρουργηθεί.
  3. Η δωρεάν προσφορά σπιρομέτρησης σε 300 καπνιστές πολλοί από τους οποίους  αναγκάστηκαν να κάνουν περαιτέρω έλεγχο για τα πνευμόνια τους. Η στόχευση σε αυτή την εξέταση γίνεται γιατί το κάπνισμα είναι αιτία πολλών μορφών καρκίνου.
  4. Αυτή την χρονική στιγμή βρίσκετε σε εξέλιξη η προσφορά δωρεάν πλήρους ελέγχου για τον Μαστό με Μαστογραφίες και Υπερηχογράφημα όπου χρειαστεί. Να σημειωθεί ότι αυτήν τη στιγμή εμφανίστηκαν και γράφηκαν 200 περίπου γυναίκες στην πρώτη εβδομάδα της προσφοράς.

«Οι προσφορές αυτές γίνονται με δικά μας οικονομικά μέσα δίχως να επιδοτούμαστε ή να επιχορηγούμαστε από κανέναν φορέα, κρατικό ή ιδιωτικό. Έχουμε και μερικούς Ήρωες χορηγούς  της διπλανής πόρτας που το πλήθος τους μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Σε  μερικές δράσεις μας έχουμε και την συμπαράσταση του Νοσοκομείου Καβάλας με το ιατρικό προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει.

»Αυτές οι δράσεις μας κρίθηκαν αυστηρά από κάποιους κριτές υψηλού κύρους, άγνωστοι σε  εμάς και εμείς άγνωστοι σ’ αυτούς. Έκριναν το έργο που τους παρουσιάσαμε και μας βράβευσαν. Αυτό για εμάς είναι μια μεγάλη τιμή που μας ξάφνιασε ευχάριστα και μας συγκίνησε και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας.

»Αυτή η βράβευση επιβεβαιώνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Συνεχίζουμε…», αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.