Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Καβάλας τιμάει την επέτειο της Αλώσεως της Τριπολιτσάς

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017-Έκκληση του Συλλόγου προς τους Καβαλιώτες να στηρίξουν την προσπάθεια για τη διάσωση των ηθών, εθίμων και παραδόσεων της Πελοποννήσου

Επίσημη γιορτή για την Άλωση της Τριπολιτσάς (23 Σεπτεμβρίου 1821) η οποία στάθηκε θεμέλιος λίθος για την Ελευθερία του Γένους θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 από τον Σύλλογο Πελοποννησίων Νομού Καβάλας «Ο Κολοκοτρώνης».

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της μεγάλης αυτής επετείου έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Την Κυριακού 24 Σεπτεμβρίου 2017, μετά τη θεία λειτουργία, αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου
  • Μετά το πέρας της αρτοκλασίας θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Εθνικού Ηγέτη Θεόδωρου Κολοκοτρώνη
  • Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση-εκδήλωση στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου «ESPERIA» στις 11:40
  • Μέτα θα ακολουθήσει συνεστίαση στο «ΝΕΜΕΣΙΣ» στην παραλία (ιδίοις εξόδοις). Παρακαλείται οποίος θέλει να συμμετέχει να τηλεφωνήσει στον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αθανάσιο Δαμοκά (τηλ. 6945 000099 ) μέχρι την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 για να κρατηθούν θέσεις.

«Το ΔΣ του Συλλόγου προσπαθεί να διατηρήσει και να διαδώσει ήθη-έθιμα και παραδόσεις της Πελοποννήσου στον τόπο που ζούμε, μέσω μιας χορευτικής ομάδας που είναι το όνειρο πολλών ετών. Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε τη δική σας συνδρομή και βοήθεια, θέλουμε εσάς, τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας για να μεταλαμπαδεύσουμε και σε αυτά τη φλόγα της πατρικής μας γης.

»Αγαπητέ Συμπατριώτη, η παρουσία σου και η συμμετοχή σου στη φετινή εκδήλωση γιορτή-επέτειο του Συλλόγου μας κρίνεται απαραίτητη και πιστεύουμε ακράδαντα ότι συνεχίζουμε να παλεύουμε για τη μνήμη των προγόνων μας ενάντια στη λησμονιά και έτσι τιμάμε τη θυσία τους» αναφέρει στο μήνυμά του-κάλεσμα ο Σύλλογος.