Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού γιορτάζει τη συμπλήρωση 85 χρόνων δράσεων και εθελοντισμού (βίντεο)

Πλήθος δράσεων και διαδραστικών εκδηλώσεων θα φιλοξενηθούν το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:00 στην πλατεία Καπνεργάτη με... καλεσμένους μικρούς και μεγάλους

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού γιορτάζει 85 χρόνια ζωής και καλεί όλους τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες να συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό παιχνίδι πόλης, να δώσουν ζωή και παλμό στην πόλη της Καβάλας και μέσα σε μιάμιση ώρα να γνωρίσουν καινούριους ανθρώπους, να μάθουν καινούρια πράγματα, να δουν την Καβάλα αλλιώς, να παίξουν και να γελάσουν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δημιουργήσουν την ομάδα τους (4 έως 6 άτομα όλων των ηλικιών) οι οποίες θα κινούνται μόνες τους, οπότε για τις μικρές ηλικίες η ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον έναν ενήλικα, ενώ μετά το τέλος του παιχνιδιού το εφηβικό συγκρότημα STICK ‘N’ KEYS του Ωδείο Νεάπολις θα δώσει τον δικό του παλμό.

Όλα τα παραπάνω κι ακόμα περισσότερες δράσεις θα φιλοξενηθούν το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:00 στην πλατεία Καπνεργάτη με αφορμή τη συμπλήρωση 85 χρόνων δράσεων και εθελοντισμού για το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

«85 χρόνια δίνουμε παλμό στον τόπο, στην πρωτοβουλία, στη φύση, στην ομαδική ζωή, στο διαφορετικό, στην προσωπικότητα, στη σκέψη, στην άποψη, στην κίνηση. Ήρθε η ώρα να μεταδώσουμε αυτόν τον παλμό και στην Καβάλα. Έλα και εσύ να δώσεις τον δικό σου παλμό. Αναζητώντας εκπλήξεις, γνώσεις και εμπειρίες, μικροί και μεγάλοι γιορτάζουμε μαζί, με μια μεγάλη δράση» είναι το σύνθημα-κάλεσμα του ΣΕΟ.

Σημειώνεται ότι το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού είναι μια εξωσχολική, παιδαγωγική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που στοχεύει στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και νέων μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, με σύγχρονους τρόπους εκπαίδευσης και δημιουργικές δραστηριότητες και βασίζεται στον εθελοντισμό. Άλλωστε μέρος της γοητείας του Οδηγισμού είναι ο Εθελοντισμός που σημαίνει υπευθυνότητα, αδέσμευτη ανοιχτή σκέψη και προσήλωση στον στόχο.

Για οποιαδήποτε ερώτηση για τις εκδηλώσεις και τους σκοπούς του ΣΕΟ μπορείτε να επικοινωνήσετε εδώ κι εδώ ή στην ιστοσελίδα του εδώ.

Ακούστε παρακάτω το τραγούδι για τη συμπλήρωση 85 χρόνων Ελληνικού Οδηγισμού, το οποίο συνοδεύεται και από ευχές από όλη την Ελλάδα.