Οι μαθητές της Καβάλας με ειδικές ικανότητες βρήκαν επιτέλους τη στέγη τους

Αγιασμός και εγκαίνια για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καβάλας και παράλληλα... λύση ζωής για δεκάδες μαθητές που αναγκάζονταν μέχρι τώρα να φοιτούν στο Ειδικό Γυμνάσιο της Δράμας

Μία λαμπρή ημέρα ξημέρωσε για δεκάδες μαθητές με ειδικές ικανότητες αφού στις 10:30 το πρωί Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου 2017 τελέστηκε ο αγιασμός του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Καβάλας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Παντελεήμονα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου και του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας Απόστολου Βαγενά.

Ο κ. Βαγενάς μιλώντας στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ είπε πως «στο Ειδικό Επαγγελματικό Σχολείο φοιτούν μαθητές που θα πιστοποιούνται με μαθησιακές δυσκολίες από το ΚΕΔΥ και θα χρήζουν σίτισης. Το εξετάζουν και το επεξεργάζονται ειδικοί για να δώσουν τη δυνατότητα σε 32 παιδιά με αυξητικές τάσεις να πηγαίνουν στα μαθήματα ένταξης και στο Επαγγελματικό Ειδικό Γυμνάσιο στο οποίο θα διδάσκουν 13 καθηγητές».

Τα μαθήματα που θα διδάσκονται είναι ανάλογα με τις ειδικότητες, ενώ θα περιλαμβάνονται και μαθήματα χειροτεχνίας. Στο σχολείο γίνονται και όλα τα κανονικά μαθήματα που γίνονται στα υπόλοιπα Γυμνάσια και Λύκεια, όπως Γεωμετρία, Γεωγραφία, Ιστορία, Καλλιτεχνικά μαθήματα, Πληροφορική κλπ, με εξειδικευμένο πρόγραμμα σε κανονικό σχολικό έτος.

«Οι μαθητές θα πηγαίνουν εκεί από όλο τον Νομό Καβάλας, ενώ από φέτος προστέθηκαν και Λυκειακές τάξεις, γιατί φροντίσαμε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε συνεργασία με τους φορείς του δήμου και του αρμόδιου υπουργείου Παιδείας, να φέρουμε παιδιά από την Χρυσούπολη και το Ποδοχώρι και άλλες περιοχές όπου υπήρχαν άτομα που είχαν μαθησιακά προβλήματα και αναγκαζόταν να πηγαίνουν στο Ειδικό Γυμνάσιο της Δράμας. Πέρυσι ξεκινήσαμε μόνο με 7-8 παιδιά που αυξήθηκαν τη φετινή χρονιά αφού τώρα έχουν τη δυνατότητα να έρχονται στο δικό μας Ειδικό Σχολείο» συμπλήρωσε ο κ. Βαγενάς.