Όταν ο ουρανός της Θάσου παίρνει «φωτιά» (φωτογραφίες)

Εντυπωσιακά φωτογραφικά «καρέ» από το σύντομο πέρασμα καταιγίδας πάνω από το νησί με τις αστραπές και τους κεραυνούς να δημιουργούν μια απόκοσμη και συνάμα γοητευτική εικόνα

Ξημερώματα Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου 2017… Περί τις 05:00 μια καταιγίδα που δεν την «έπιασε» ο ανιχνευτής ηλεκτρικής δραστηριότητας του meteokav βρίσκεται πάνω από το νησί της Θάσου. Μελανοσωρείτες-νέφη που προμηνύουν καταιγίδα-έχουν «ακουμπήσει» στο Υψάριο και οι πρώτες αστραπές αποκαλύπτουν τον εντυπωσιακό τους όγκο, διαγράφοντας, παράλληλα, τις κορυφογραμμές του νησιού.

Η εικόνα από την Καβάλα απόκοσμη, σχεδόν τρομακτική, αλλά συνάμα επιβλητική και ενίοτε γοητευτική, αν οι… γοητευμένοι καταφέρουν να αποβάλλουν από τη μνήμη τους το γεγονός ότι μια τέτοια καταιγίδα την ίδια ακριβώς ώρα πριν από ακριβώς έναν χρόνο και κάτι μέρες προκάλεσε και την καταστροφική πυρκαγιά στη Θάσο.




Ευτυχώς η καταιγίδα δεν αποδείχτηκε ξηρή και στο μόνο που έβαλε… φωτιά ήταν στους φακούς των φωτογραφικών μηχανών, όσων ήταν εκείνη την ώρα ξύπνιοι. Δείτε παρακάτω την… πρόθεση της φύσης να «ζωγραφίσει» στους αιθέρες.

Φωτογραφίες: Θανάσης Σοφιανός