85 χρόνια Ελληνικού Οδηγισμού «χώρεσαν» στην πλατεία Καπνεργάτη της Καβάλας (φωτογραφίες)

Μικροί και μεγάλοι έπαιξαν, γέλασαν και διδάχτηκαν την ομαδικότητα και τον εθελοντισμό, βασικές αρχές οι οποίες διέπουν τη μακρόχρονη ιστορία του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Τη συμπλήρωση 85 χρόνων ιστορίας γιόρτασε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στην Καβάλα με μία μεγάλη εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου 2017 στην πλατεία Καπνεργάτη.

Μικροί και μεγάλοι έπαιξαν, γέλασαν και διδάχτηκαν την ομαδικότητα και τον εθελοντισμό, με γνώμονα την πρωτοβουλία, τη φύση, την ομαδική ζωή, το διαφορετικό, την προσωπικότητα, τη σκέψη, την άποψη, την κίνηση και φυσικά τη ψυχαγωγία.




Οι δράσεις έκλεισαν με τους ήχους του εφηβικού συγκροτήματος STICK ‘N’ KEYS του Ωδείου Νεάπολις, αλλά και πολλές εκπλήξεις.

Σημειώνεται ότι το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού είναι μια εξωσχολική, παιδαγωγική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που στοχεύει στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και νέων μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, με σύγχρονους τρόπους εκπαίδευσης και δημιουργικές δραστηριότητες και βασίζεται στον εθελοντισμό. Άλλωστε μέρος της γοητείας του Οδηγισμού είναι ο Εθελοντισμός που σημαίνει υπευθυνότητα, αδέσμευτη ανοιχτή σκέψη και προσήλωση στον στόχο.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τις δράσεις.