Και μετά την αθώωση, «καρφιά» από την Πνοή κατά του Ηλία Καλανταρίδη

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο κατηγορεί τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Καβάλας για «εμπάθεια, απολυτότητα και απερισκεψία»!

Το 2013, ο τότε δημοτικός σύμβουλος και νυν Αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Καβάλας Ηλίας Καλανταρίδης είχε προχωρήσει σε μήνυση κατά του Συλλόγο ΠΝΟΗ για το Παιδί και την Οικογένεια για χειρισμούς σχετικά με το πρόγραμμα ΣτηρίΖΩ. Η δικογραφία περιελάμβανε κατηγορίες κατά του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου όπως πλαστογραφία, νοθεία και παραπλάνηση κοινού.

Η υπόθεση συζητήθηκε τέσσερα περίπου χρόνια μετά, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 και το Δικαστήριο αθώωσε τα μέλη του ΔΣ της Πνοής που σήμερα, δικαιωμένα πλέον, στρέφονται κατά του Αντιδημάρχου με μία «σκληρή» ανακοίνωση προς το πρόσωπό του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του δελτίου Τύπου.

«Η Πρόεδρος και το ΔΣ του συλλόγου ΠΝΟΗ για το παιδί και την οικογένεια ευχαριστούν την σύνθεση του Δικαστηρίου  Καβάλας στις 21/9/17 για την αθωωτική απόφαση στην από το 2013 μήνυση του τότε δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης και νυν Αντιδημάρχου Οικονομικών κου Καλανταρίδη Ηλία.

Με έκπληξη τότε παραλάβαμε μηνυτήρια αναφορά  με κατηγορίες για πλαστογραφία και πράξεις ανήθικες, όπως νοθεία και παραπλάνηση κοινού.  Όλα τα ανωτέρω αχαρακτήριστα μας προσέβαλαν βαθύτατα, μας εξόργισαν, σπιλώνοντας παράλληλα την 16ετή προσφορά του Συλλόγου στους ευάλωτους συμπολίτες μας .

Το δικαστήριο απέρριψε όλες τις κατηγορίες ως αβάσιμες  και δικαίωσε την Πρόεδρο και τον Σύλλογο ΠΝΟΗ, κλείνοντας οριστικά μία απίστευτη τριετή δικαστική περιπέτεια, που αφορούσε τον διαγωνισμό του προγράμματος «Στηρίζω» για πρόσληψη προσωπικού.

Οι  πράξεις των εκλεγμένων για να ασκήσουν διοίκηση, από όποια θέση κι αν καλούνται να υπηρετήσουν  τους πολίτες, δεν πρέπει να χαρακτηρίζονται από εμπάθεια,  εγωισμό, απολυτότητα και απερισκεψία, αλλά να πρυτανεύει η  σύνεση, η διάθεση συνεργασίας και διαλόγου και ο σεβασμός στο έργο των ανθρώπων που αφιλοκερδώς μοχθούν για το κοινό καλό»!