Απαράδεκτο! Άγνωστοι βανδάλισαν την ολοκαίνουρια παιδική χαρά του Παληού [φωτογραφίες]

Απορίας άξιον το γιατί κάποιοι αποφάσισαν να «ξεσπάσουν» επάνω στο «Κοράλλι» προκαλώντας ζημιές με κίνδυνο ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή!

Αυτό που συμβαίνει τελευταία στο Παληό Καβάλας δεν έχει καμία λογική εξήγηση. Τα περιστατικά βανδαλισμού δημόσιων χώρων διαδέχονται το ένα το άλλο. Μόλις πρόσφατα κάποιοι έγραψαν άσεμνα «συνθήματα» σε τοίχους του Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου του οικισμού (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ), ενώ το πρωινό της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου 2017 «ξημέρωσε» με μια αποκαρδιωτική εικόνα για το «Κοράλλι», την παιδική χαρά που μόλις πρόσφατα ανακαίνισε και παρέδωσε προς χρήση στους κατοίκους ο δήμος Καβάλας (διαβάστε σχετικά εδώ).




Οι εκτεταμένοι βανδαλισμοί έγιναν, προφανώς, το βράδυ της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 2017. Οι δράστες «ξέσπασαν» επάνω στις υποδομές της παιδικής χαράς, σπάζοντας και ρημάζοντας ό,τι μπορούσαν: από την παλιά πινακίδα και τον κάδο των απορριμμάτων μέχρι την ολοκαίνουρια ξύλινη περίφραξη (μεγάλο μέρος της οποίας ξήλωσαν!) αλλά ακόμα και το «πίλαρ» και έναν στύλο της ΔΕΗ βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους!

Να σημειωθεί ότι η νέα πιστοποιημένη παιδική χαρά δεν έχει ακόμη παραδοθεί ολοκληρωτικά αλλά μόνον κατά χρήση στον δήμο Καβάλας, αφού για 18 μήνες από την αποπεράτωση του έργου την ευθύνη φέρει ο εργολάβος ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία για την καταγραφή του συμβάντος.

Οι φωτογραφίες «μιλούν» από μόνες τους για το αποτέλεσμα των πράξεων αλλά με τίποτε δεν μπορούν να εξηγήσουν τα κίνητρα πίσω από αυτές:

Το «πίλαρ» της ΔΕΗ ξηλώθηκε, γεγονός που έχει αποσυντονίσει και τον προγραμματισμό του φωτισμού της παιδικής χαράς
Μεγάλο μέρος της ξύλινης περίφραξης «ξηλώθηκε» και… πετάχτηκε στο πάτωμα!

Σπασμένα ξύλα στο κεντρικό, μεγάλο παιχνίδι της παιδικής χαράς

Από τη «μανία» των αγνώστων δεν γλίτωσε ούτε η περίφραξη των δέντρων που έχουν φυτευτεί
Από τον μεταλλικό στύλο της ΔΕΗ ανοίχτηκε το καπάκι και ξηλώθηκαν καλώδια, ευτυχώς χωρίς να κινδυνέψει κάποιος…