Μητροπολίτης Κονίτσης: Βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος η δήλωση του Αρχιεπισκόπου για τις εκλογές στην Ιεραρχία!

Επιστολή διαμαρτυρίας Ανδρέα προς τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την «παρέμβαση» Ιερώνυμου στις επικείμενες εκλογές για τις Μητροπόλεις Σταγών και Φιλίππων

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις η προ ημερών δημόσια δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου σχετικά με τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη νέων ποιμεναρχών στις Μητροπόλεις Σταγών & Μετεώρων και Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου (διαβάστε τη δήλωση εδώ) που ουσιαστικά ήταν σαν να προδίκαζε (!) το αποτέλεσμα της διαδικασίας που έχει οριστεί για την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea, ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, εκ των αρχαιότερων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε επιστολή του προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος χαρακτηρίζει τη δήλωση Ιερώνυμου ως «βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος» και κάνει λόγο για «εμπαιγμό του θρησκεύοντος ορθοδόξου Λαού μας»!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ρεπορτάζ που υπογράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης.

Πρωτάκουστο χαρακτηρίζει ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας την δήλωση του Αρχιεπισκόπου με την οποία στηρίζει τις δύο υποψηφιότητες για τις προσεχείς εκλογές, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr. Στην επιστολή διαμαρτυρίας ο κ. Ανδρέας, την οποία απευθύνει προς τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για την δημόσια δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σχετικά με τις Αρχιερατικές Εκλογές του Οκτωβρίου.

«Ο Μακαριώτατος προέβη σε κάτι πρωτάκουστο, με δημόσια δήλωσή του προδίκασε το αποτέλεσμα των εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου» – τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Ανδρέας.

Ο γηραιός Ιεράρχης αναφέρεται στις «Πράξεις των Αποστόλων» και στην εκλογή του Ματθία, το πως πληρώθηκε η θέση του εκπεσόντος Ιούδα.

«Διερωτώμαι: Αι τωριναί μέθοδοι δεν συνιστούν αυτόχρημα βλασφημίαν κατά του Αγίου Πνεύματος, εν ταύτω δε και εμπαιγμόν του θρησκεύοντος ορθοδόξου Λαού μας;» υπογραμμίζει στην επιστολή διαμαρτυρίας ο Μητροπολίτης Κονίτσης.

Τονίζει ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί και δεν επιτρέπουν τέτοιες σκανδαλώδες εκτροπές. «Πρόσχωμεν, ώστε να μην διαμαρτυρώμεθα εκ των υστέρων όταν θα γίνουμε η χλεύη των πολεμούντων την Αγία μας Εκκλησία» – πρόσθετει κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας.