Παραλιακή Καβάλας: «Ξηλώθηκαν» δύο φοίνικες, κλαδεύτηκαν οι υπόλοιποι [φωτογραφίες]

Τα δύο δέντρα δεν «άντεξαν» τον παγετό του περασμένου χειμώνα και «αποσύρθηκαν» - Θα αντικατασταθούν άμεσα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΚ

Το πέρασμα της «Αριάδνης» στις αρχές του 2017 που «σάρωσε» και τον Νομό Καβάλας δεν άφησε ανεπηρέαστους και τους φοίνικες που εδώ και χρόνια αποτελούν σήμα-κατατεθέν του παραλιακού «μετώπου» της πόλης της Καβάλας. Η αρχική εικόνα με το πέρας της κακοκαιρίας, εκεί περί τον Μάρτιο, «έδειχνε» ότι οι περισσότεροι φοίνικες είχαν «καεί» (δείτε σχετικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες εδώ). Ωστόσο, με το που άρχισε να «ανοίγει» ο καιρός, οι περισσότεροι κατάφεραν να… «ανακάμψουν». Όχι όλοι, βέβαια…




Το πρωί της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2017 και ενόψει του χειμώνα που μας έρχεται, συνεργεία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας υπό την επίβλεψη γεωπόνου που συνεργάζεται με τον ΟΛΚ ξεκίνησαν «επιχείρηση» κλαδέματος των φοινίκων, αλλά και στο αναγκαστικό «ξήλωμα» δύο από αυτών οι οποίοι είχαν ξεραθεί εντελώς και οι οποίοι κρίθηκαν ως «ύποπτοι» για… πτώση.

Ο πρώτος φοίνικας που «αποσύρθηκε» βρίσκονταν φυτεμένος απέναντι από τη «Μυροβόλο» και ο δεύτερος κοντά στο Πάρκο Φαλήρου, στο Λούνα Παρκ. Για την απομάκρυνσή τους «επιστρατεύτηκε» γερανοφόρο όχημα.

Μιλώντας στο KAVALA POST ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης μάς εξήγησε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αναμένει την τεχνική έκθεση του γεωπόνου για την αντικατάσταση των δέντρων που κόπηκαν, είτε με ίδιου τύπου και αναλόγου μεγέθους είτε με άλλου, παραπλήσιου. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΛΚ.