Θρήνος στη Νέα Ηρακλίτσα-Περαστικοί βρήκαν το πτώμα του άτυχου 77χρονου

Με μελανά γράμματα γράφτηκε το τέλος της υπόθεσης του αγνοούμενου από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 Ιωάννη Τσιμπρικίδη 5 μέρες μετά την εξαφάνισή του, καθώς ανασύρθηκε νεκρός από το λιμάνι της Νέας Ηρακλίτσας

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες να βρεθεί ζωντανός ο 77χρονος συνταξιούχος Ιωάννης Τσιμπρικίδης ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου 2017 (διαβάστε τα σχετικά ρεπορτάζ εδώεδώ, εδώ κι εδώ), η κατάληξη της υπόθεσης γράφτηκε με μελανά γράμματα το μεσημέρι της Κυριακής 1 Οκτωβρίου 2017 με την ανάσυρση του πτώματος του άτυχου συνταξιούχου από το λιμάνι της Νέας Ηρακλίτσας (διαβάστε σχετικά εδώ).




Το πτώμα του 77χρονου εντόπισαν κάτω από βάρκες κάτοικοι του χωριού οι οποίοι έκαναν βόλτα στο λιμάνι και ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία.

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο άνδρες του Λιμενικού, της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, καθώς και μέλη του παραρτήματος Νομού Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης προκειμένου να συνδράμουν στην ανάσυρση του πτώματος.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο θάνατος του άτυχου συνταξιούχος, κατοίκου της Νέας Ηρακλίτσας, προήλθε από δυστύχημα ή από αυτοχειρία, ούτε αν έπεσε στο λιμάνι ή σε άλλο σημείο της παραλίας του χωριού, κάτι που θα διαλευκανθεί μετά από τη νεκροψία-νεκροτομή και την προανάκριση που θα διενεργηθεί.

Όλη η κοινωνία της Νέας Ηρακλίτσας και της Καβάλας, αλλά και όλοι όσοι συνέδραμαν στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμού του 77χρονου είναι συντετριμμένοι από την τραγική κατάληξη της υπόθεσης, καθώς παρά το γεγονός ότι πέρασαν αρκετές μέρες από την εξαφάνιση του συνταξιούχου, άπαντες ήλπιζαν ότι θα βρεθεί ζωντανός.

Μάλιστα, το πρωί της Κυριακής 1 Οκτωβρίου 2017 οι ομάδες που συμμετείχαν στις έρευνες «σάρωναν» τα ορεινά και παράλια τμήματα της Νέας Ηρακλίτσας, με την ανακοίνωση του εντοπισμού του πτώματος του 77χρονου να σταματάει άδοξα τις επιχειρήσεις και να τους βυθίζει σε θλίψη.

 

Φωτογραφίες: Παράρτημα Νομού Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης