Συνεχίζουν την αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης οι υπάλληλοι της ΠΕ Καβάλας

Κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΥΠΕΚΑ αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις και για την πραγματοποίηση μόνιμων προσλήψεων-Βολές προς την κυβέρνηση «για την προσπάθεια διάλυσης του Δημοσίου»

Τη συνέχιση της αποχής-απεργίας από τις διαδικασίες της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων αποφάσισε ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (ΣΥΠΕΚΑ) κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που έλαβε ο Σύλλογος

Κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΥΠΕΚΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2017 υπερψηφίστηκε από τους συναδέλφους η παρακάτω Απόφαση που αφορά την συνέχιση της Απεργίας-Αποχής από τις διαδικασίες της «αξιολόγησης»:

Αποφασίσαμε:

Να στείλουμε το μήνυμα ότι συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη διάλυση του Δημοσίου και ότι όλοι θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να στηρίξουμε τις συλλογικές διαδικασίες και πρωτοβουλίες για την επιτυχία της απεργίας-αποχής σε κάθε εργασιακό χώρο στο δημόσιο. Μόνο η συνέχιση με τον ίδιο μαζικό τρόπο της απεργίας-αποχής κατοχυρώνει τη θέση όλων μας.

Συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στην αντιλαϊκή «αξιολόγηση», για να πετύχει η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από όλες τις διαδικασίες.

Συμπληρώνουμε την Δήλωση συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή, εις διπλούν και καταθέτουμε το ένα αντίγραφο στην υπηρεσία μας (το πρωτοκολλούμε) και το άλλο στον Σύλλογο.

Πραγματοποιούμε σύμφωνα με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ στις 3 Οκτώβρη-μέρα Πανελλαδικής Δράσης όλων των δημοσίων υπαλλήλων ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή «αξιολόγηση», ανοιχτή Γενική Συνέλευση-Συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στις 8:00 πμ..

Καλούμε όλους τους συναδέλφους-υπαλλήλους και προϊσταμένους-να σταθούν απέναντι στην διασπαστική επιλογή, απέναντι στην τροπολογία Γεροβασίλη, που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ. Όλοι οι συνάδελφοι αξιολογούμενοι και αξιολογητές καλύπτονται απόλυτα συνδικαλιστικά και νομικά και δεν έχουν καμία βάση οι απειλές ότι οι συνάδελφοι, που δεν θα μετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης θα απολυθούν ή θα χάσουν τη θέση τους και άλλα παρόμοια.

Να διεκδικήσουμε μόνιμες προσλήψεις, εκπαίδευση υπαλλήλων με έγκαιρα σεμινάρια, σταθερή και μόνιμη εργασία, αναπλήρωση των απωλειών (ξεπάγωμα των κλιμακίων, δώρα κλπ).

Να δώσουμε μαζί τη μάχη ώστε να μην αποδυναμωθεί η συλλογική δράση και αγωνιστική διεκδίκηση.

Για όλες τις δράσεις και τα εργασιακά θέματα που απασχολούν τον Σύλλογο με έμφαση στο θέμα της διαθεσιμότητας-κινητικότητας-αξιολογήσεων και των απολύσεων, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Σωματείου εδώ.