ΚΑΠΗ Καβάλας: Μια διαφορετική έκθεση στην πλατεία Καπνεργάτη [φωτογραφίες]

Οι εργαζόμενοι στα ΚΑΠΗ μαζί με τους μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου τίμησαν την Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας παρουσιάζοντας τα εκθέματα που έφτιαξαν οι ηλικιωμένοι στις Ομάδες Εργοθεραπείας

Μαγνήτισαν τα βλέμματα και κέρδισαν τον θαυμασμό όλων των καβαλιωτών  τα έργα που ετοίμασαν τα μέλη των ΚΑΠΗ της Καβάλας και εξέθεσαν στην πλατεία Καπνεργάτη το πρωί της Τρίτης 3 Οκτωβρίου 2017 στο πλαίσιο της Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας η οποία τιμάται κάθε 1η Οκτώβρη, ενώ η εκδήλωση γίνεται κάθε χρόνο στην Καβάλα.

Το ίδιο καλαίσθητες και οι σκηνές στις οποίες φιλοξενήθηκαν τα χειροτεχνήματά τους και που με πολύ μεράκι φρόντισαν να στολίσουν οι εργαζόμενες στα 6 ΚΑΠΗ της πόλης, των Κρηνίδων, της Καρβάλης και του Χαλκερού.

Όσοι βρέθηκαν στην πλατεία Καπνεργάτη είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν χειροποίητα κεντήματα, κουβέρτες, μαξιλάρια, τραπεζομάντηλα και κεντημένα ρομαντικά πορτατίφ.

Εκτέθηκαν ακόμη έργα όπως κοσμηματοθήκες, κρεμαστάρια, καθρέφτες, πίνακες που φτιάχτηκαν με την τέχνη του ντεκουπάζ και της ζωγραφικής. Στην προσπάθεια αυτή και ειδικά στους πίνακες ζωγραφικής συνέβαλαν και οι άντρες-μέλη των ΚΑΠΗ.

Όπως τόνισε η γενική διευθύντρια των ΚΑΠΗ Κανέλα Αναστασία: «Ήρθαμε εδώ στην πλατεία Καπνεργάτη όπου έγινε η έκθεση της Ομάδας Εργοθεραπείας στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας. Εμείς γιορτάζουμε και δείχνουμε τα έργα στους καβαλιώτες που φτιάχνουν οι ομάδες».

Στη γιορτή πήραν μέρος και παιδιά από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας με στόχο την συνένωση των δύο γενεών. Τα παιδιά ήρθαν να δουν τα έργα των παππούδων τους, να τα θαυμάσουν, έκαναν τις ερωτήσεις τους και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των ΚΑΠΗ.

«Όλα φτιάχτηκαν με την πείρα των μεγαλύτερων κυριών, ενώ πολλοί και πολλές έμαθαν ζωγραφική και ντεκουπάζ στα μαθήματα που γινόταν κατά διαστήματα στα κέντρα ηλικιωμένων», δήλωσε η διευθύντρια των ΚΑΠΗ της Καβάλας.