Ο «εκλεκτός» Ιερώνυμου για τη Μητρόπολη των Φιλίππων στο «μικροσκόπιο» της… Εισαγγελέως Διαφθοράς!

Οιονεί υπόδικος ο επόμενος ποιμενάρχης της Εκκλησίας των Φιλίππων; - Αναζητούνται τυχόν ποινικές ευθύνες για την εμπλοκλή του σε «ιερές μπίζνες» στον Βόλο

Λίγες ώρες πριν την εκλογή από την Ιεραρχία του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου, έγινε γνωστή η εμπλοκή του φερόμενου ως «φαβορί» για τη διαδοχή του μακαριστού Μητροπολίτη Προκοπίου Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Κιαμέτη σε προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελέας Διαφθοράς.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των δημοσιευμάτων της Εφημερίδας Πρώτο Θέμα για τις «ιερές μπίζνες» στη Μητρόπολη Δημητριάδος (διαβάστε το δημοσίευμα εδώ και την απάντηση της Μητρόπολης εδώ).

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του δημοσιεύματος.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Διαφθοράς κυρία Ελένη Τουλουπάκη για τυχόν ποινικές ευθύνες που μπορεί να προκύπτουν για τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο και τον πρωτοσύγκελλο της μητρόπολης, Δαμασκηνό Κιαμέτη, από τη συμφωνία-«μαμούθ» της μητρόπολης με την εταιρεία Dolphin Capital Investors.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ερευνά τους δύο κληρικούς για τις δραστηριότητες στις οποίες ενεπλάκησαν υπό την ιδιότητά τους ως εχόντων το δικαίωμα υπογραφής για τη μητρόπολη και οι οποίες στο μεταξύ «ναυάγησαν».

Η προκαταρκτική εξέταση διενεργείται μετά το δημοσίευμα του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» στις αρχές Σεπτεμβρίου, που αποκάλυπτε την οικονομική ζημία που απειλεί τη Μητρόπολη Δημητριάδος, μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο, προ λίγων μηνών, της εταιρείας Dolphin Capital Investors, με την οποία η Μητρόπολη έχει ανοιχτά θέματα.

Ο κ. Ιγνάτιος φιλοδοξεί, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, να δει τον στενό του συνεργάτη, που μαζί του εκπροσώπησε τη Μητρόπολη Δημητριάδος στην υπόθεση στις Νηές, κ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, μητροπολίτη Καβάλας!

Προς τούτο λένε πως έχει επιδοθεί σε παρασκηνιακές διεργασίες, ήτοι σε έναν ιδιότυπο «προεκλογικό αγώνα», προσπαθώντας να πείσει το πρωί της Παρασκευής τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να δώσουν το χρίσμα στον εκλεκτό του.

Πίσω από την κινητικότητα αυτή, εκτιμούν όσοι έχουν εικόνα της πολιτικής που εφάρμοσε στη Μαγνησία, είναι το ενδιαφέρον κυρίως για την ίδια την Καβάλα, αλλά και για τη… Θάσο. Το καταπράσινο και πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου ανήκει στη μητρόπολη και θεωρείται «παρθένο» επιχειρηματικά, άρα προσφέρεται για επενδύσεις.

Ωστόσο, η επιχείρηση αυτή που σχεδιάζει η Μητρόπολη Δημητριάδος δεν είναι καθόλου εύκολη. Στο άκουσμα της υποψηφιότητας Κιαμέτη, τοπικοί παράγοντες στην Καβάλα έχουν αντιδράσει.

Και αυτό, διότι, λόγω της υπόθεσης στης Νηές, υπάρχει μεγάλη αγωνία μήπως εκποιηθεί και οικοδομηθεί, χάριν του επιχειρηματικού κέρδους, ένας από τους τελευταίους φυσικούς παραδείσους της Ελλάδας.