Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας: Εκδήλωση-ταξίδι στα… ερτζιανά [φωτογραφίες]

Ο Βασίλης Λωλίδης μίλησε για τον Κρατικό Ραδιοφωνικό Σταθμό της Καβάλας γυρίζοντας τον χρόνο 50 χρόνια πίσω με τη βοήθεια και οπτικοακουστικού υλικού

Μια εκδήλωση με ιστορικό, αλλά και συγκηνιτκό περιεχόμενο πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου 2017 ο Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του δήμου Καβάλας Βασίλης Λωλίδης ο οποίος μίλησε για τον Κρατικό Ραδιοφωνικό Σταθμό της Καβάλας.

Επισκέπτες και Ροταριανοί ταξίδεψαν πολλά χρόνια πίσω μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ξεδιπλώνοντας ακόμη και παιδικές αναμνήσεις από τη συντροφιά του τοπικού Κρατικού Ραδιοφώνου ή τις επισκέψεις με τα σχολειά για να γνωρίσουν οι μαθητές από κοντά τους εκφωνητές και τους χώρους όπου αποτέλεσαν ένα κομμάτι της ραδιοφωνικής ιστορίας της πόλης.

Για περισσότερο από 50 χρόνια, όπως υπενθύμισε και ο κ. Λωλίδης, ξεδιπλώνοντας την ιστορία ίδρυσης και λειτουργίας του Κρατικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Καβάλας, τρεις άνθρωποι, ο Θόδωρος Τανιός, η Φρόσω Ευθυμιάδου και η Τούλα Ρόκκου κρατούσαν συντροφιά με τις φωνές τους δεκάδες, εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες φανατικούς ακροατές τους, που συνέδεσαν τη φωνή τους με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας στα διοικητικά και γεωγραφικά όρια του νομού μας και όχι μόνο.

Ήταν οι πρώτοι και ταυτόχρονα οι τελευταίοι εκφωνητές του ραδιοφωνικού σταθμού που εξέπεμψε για πρώτη φορά το 1948 και ήταν μάλιστα ένας από τους 5 που εξέπεμψε σήμα εκείνη την εποχή και σύμφωνα με τους τρεις εκφωνητές ο μοναδικός στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Οι Ροταριανοί ευχαριστούν τον κ. Λωλίδη «για το αξέχαστο αυτό πισωγύρισμα του χρόνου, που μας γέμισε από ανάμικτα συναισθήματα και αναμνήσεις».