ΑΞΙΟΣ! Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου Στεφάνου [φωτογραφίες-βίντεο]

Το KAVALA POST στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2017 η «εις Επίσκοπον χειροτονία» του εψηφισμένου (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στεφάνου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο και πλειάδα Μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της συμπρωτεύουσας Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.




Η τελετή της χειροτονίας ξεκίνησε αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11:00 με κλήρο και λαό να αναφωνούν «Άξιος»!

Ειδικά για τη χειροτονία του νέου ποιμενάρχη της Εκκλησίας των Φιλίππων βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι των Αρχών της Καβάλας αλλά και απλός κόσμος που «γέμισε» ένα λεωφορεί0 που είχε ναυλώσει ο δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τη Μητρόπολη ΦΝΘ (διαβάστε σχετικά εδώ).

Το «παρών» στον Άγιο Δημήτριο έδωσαν: ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή Ευαγγελία Δρακονάκη και ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή της χειροτονίας: