Παράνομες συνταγογραφήσεις στο Νοσοκομείο Καβάλας: 2 χειρουργοί σε αργία και έπεται και συνέχεια…

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας έστειλε ήδη τον φάκελο στον εισαγγελέα, ενώ δηλώνει αποφασισμένος να «καθαρίσει» το Νοσοκομείο από τέτοιου είδους φαινόμενα-Δεν αποκλείεται να βγουν στον αέρα κι άλλες παράνομες συνταγογραφήσεις

Τ θέμα των παράνομων συνταγογραφήσεων στα επιθέματα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας δεν έχει τελειώσει ακόμα, καθώς ο διοικητής του Ιδρύματος Τάσος Καρασαββόγλου είναι αποφασισμένος να «καθαρίσει» το Νοσοκομείο από τέτοιου είδους φαινόμενα και κυρίως να μην επιτρέψει την επανάληψή τους.

Αυγό φάνηκε και από τη διαχείριση της υπόθεσης των 2 χειρουργών του Νοσοκομείου για τους οποίους υπήρχαν στοιχεία τα οποία πιστοποιούσαν ότι έκαναν παράνομες συνταγογραφήσεις στα επιθέματα και με βάση αυτά τα στοιχεία ο διοικητής του Νοσοκομείου τούς έθεσε σε αναστολή άσκησης καθηκόντων για έναν μήνα, ενώ οι καταγγελίες για τους εν λόγω γιατρούς υπήρχαν από το τέλος του Αυγούστου του 2017 και μάλιστα προέρχονταν από κεντρικά, ήτοι από τον Γενικό Επιθεωρητή Δαπανών του υπουργείου Υγείας, όπως δηλώνει ο ίδιος στο KAVALA POST.

Επίσης, ο κ. Καρασαββόγλου έστειλε τον φάκελο στον εισαγγελέα για να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και παράλληλα παρέπεμψε τους 2 γιατρούς στο πειθαρχικό της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας το οποίο έθεσε σε ετήσια αργία τον πρώτο γιατρό και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 επιβλήθηκε η ίδια ποινή και στον δεύτερο γιατρό.

Παράλληλα, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κάλεσε τους 2 γιατρούς σε έγγραφη απολογία και το ζήτημα θα συζητηθεί και στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ ο κ. Καρασαββόγλου δεν απέκλεισε να υπάρχουν κι άλλες ανάλογες περιπτώσεις γιατρών οι οποίοι έκαναν παράνομες συνταγογραφήσεις.