Ο Βαγγέλης Αυδίκος φυλλομετράει τις «Τελευταίες πεντάρες» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Το νέο βιβλίο του καθηγητή Λαογραφίας θα παρουσιάσουν την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 στις 19:30 η φιλόλογος Θεοδώρα Λιαπάτη και ο Ιστορικός-συγγραφέας Νίκος Καραγιαννακίδης

Α Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», η Πανηπειρωτική Ένωση Νομού Καβάλας και οι εκδόσεις «Ταξιδευτής» παρουσιάζουν την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Κασσάνδρου 6, 4ος όροφος) το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Αυδίκου με τίτλο «Οι τελευταίες πεντάρες».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Θεοδώρα Λιαπάτη και ο Ιστορικός-συγγραφέας Νίκος Καραγιαννακίδης, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ένωσης Νομού Καβάλας Σπυριδούλα Τσιάπα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ευάγγελος Γρ. Αυδίκος γεννήθηκε στην Πρέβεζα, με καταγωγή από το Συρράκο. Σπούδασε στο Κλασικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εργάστηκε για πολλά χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως φιλόλογος.

Είναι καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων.

Στο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων οι τίτλοι «Το βλέμμα στον τοίχο με τη μαντανία», διηγήματα, (Ελληνικά Γράμματα, 2001), «Ο δικός μου Θεός», μυθιστόρημα, (Ταξιδευτής, 2004), «Η Θράκη και οι άλλοι. Ιχνηλατώντας τα πολιτισμικά όρια και την ιστορική μνήμη» (Οδυσσέας 2007), «Η κίτρινη ομπρέλα» (Μεταίχμιο, 2007)- ήταν στη μικρή λίστα του περιοδικού «Διαβάζω» για το βραβείο μυθιστορήματος του 2008, «Ήταν μια φορά κι έναν καιρό αλλά μπορεί να γίνει και τώρα. Η εκπαίδευση ως χώρος διαμόρφωσης παραμυθάδων» (Ελληνικά Γράμματα, 1999), «Το παιδί στην παραδοσιακή και τη σύγχρονη κοινωνία» (Ελληνικά Γράμματα, 1996) και «Το λαϊκό παραμύθι. Θεωρητικές προσεγγίσεις» (Οδυσσέας, 1994).