«Συμμαχία» ΔΕΥΑΚ και Υπηρεσίας Καθαριότητας για τον «αφανισμό» αυτοσχέδιας χωματερής στην Καβάλα [φωτογραφίες]

Ο Νίκος Ξανθόπουλος ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Ανέστη Τσουρουκίδη και διέθεσε όχημα για τον καθαρισμό οικοπέδου του 4ου Δημοτικού Σχολείου-Έπεται ανάλογη επιχείρηση στο Φρούριο της Καβάλας

Καμιά φορά τα στενά όρια των υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων παρακάμπτονται όταν πρόκειται για το κοινό καλό και μάλιστα πολύ αποτελεσματικά. Αυτό απέδειξε η συνεργασία της ΔΕΥΑ Καβάλας με την Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου και συγκεκριμένα με τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Ανέστη Τσουρουκίδη, ο οποίος επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου 2017 το γραφείο του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Νίκου Ξανθόπουλου ζητώντας τη συνδρομή του.

Ο λόγος ήταν η ανάγκη να καθαριστεί άμεσα οικόπεδο του 4ου Δημοτικού Σχολείου στον Άγιο Γεώργιο στην Καβάλα, το οποίο από την ανεξέλεγκτη απόθεση σκουπιδιών είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης για όλη την γειτονιά, εν είδει μικρής… αστικής χωματερής, όπως και άλλα σημεία στην πόλη.

Η ανταπόκριση της ΔΕΥΑΚ ήταν άμεση, στέλνοντας ένα όχημα και διαθέτοντας το απαραίτητο προσωπικό, με αποτέλεσμα ο χώρος να γίνει αγνώριστος μέσα σε λίγα λεπτά.

Επόμενη… στάση το Φρούριο της Καβάλας, όπως αναφέρει ο κ. Ξανθόπουλος, όπου επίσης θα χρειαστεί η συνδρομή της ΔΕΥΑΚ, αυτή τη φορά επιστρατεύοντας την… καθ’ ύλην αρμοδιότητά της, ήτοι για να υδροδοτήσει δυο καλαίσθητες βρύσες οι οποίες είναι τοποθετημένες εκεί, υπηρετώντας, όμως, μόνο εξωραϊστικό ρόλο, καθώς στερούνται νερού.

Πάντως δεν αποκλείεται και μια επιχείρηση καθαρισμού του χώρου πέριξ του Φρουρίου, όπως σημειώνει και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ: «Ευκαιρία με την επίσκεψη εκεί και για λίγη καθαριότητα…».