«Θύμα» βανδαλισμού έπεσαν τα ποδήλατα του δήμου Καβάλας [φωτογραφίες]

Άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν τον μηχανισμό του συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων ο οποίος είναι τοποθετημένος στο Τελωνείο βγάζοντάς τον εκτός λειτουργίας

«Θύμα» βανδαλισμού έπεσε ο μηχανισμός για τη μίσθωση ποδηλάτων τον οποίο έχει τοποθετήσει ο δήμος Καβάλας στην περιοχή του Τελωνείου. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι δράστες επιχείρησαν να κάψουν το μηχάνημα αφού επάνω του υπάρχουν ακόμη ίχνη πυρκαγιάς κι αφού δεν τα κατάφεραν, προσπάθησαν να το σπάσουν.

Όπως είναι φυσικό, το μηχάνημα έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και έχει βγει εκτός λειτουργίας, ομοίως και η δυνατότητα ενοικίασης των ποδηλάτων, ενώ το… ανδραγάθημα των δραστών είναι συνάμα και η πρώτη εικόνα της πόλης την οποία αντικρίζουν οι τουρίστες όταν κατεβαίνουν από τα λεωφορεία τα οποία σταθμεύουν καθημερινά ακριβώς μπροστά στο εν λόγω σημείο.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστοι ξεσπάνε πάνω στο εν λόγω σύστημα μίσθωσης ποδηλάτων ή στο αντίστοιχο στην πλατεία Ελευθερίας, καθώς έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν φθορές-μικρότερης κλίμακας-τόσο στα ποδήλατα όσο και στον μηχανισμό ενοικίασής τους.