Η «δικιά μας» Αθηνά Τσουμάκη διεκδικεί το Βραβείο της Διεθνούς Ελληνίδας Γυναίκας

Η Καβαλιώτισσα Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας είναι υποψήφια στην κατηγορία Social Science (Κοινωνικές Επιστήμες)-Δείτε πώς μπορείτε να στηρίξετε την υποψηφιότητά της

Η Καβαλιώτισα Αθηνά (Νανά) Τσουμάκη διεκδικεί το Βραβείο της Διεθνούς Ελληνίδας Γυναίκας (Greek International Woman Awards) στην κατηγορία Κοινωνικές Επιστήμες (Social Science).

Η Αθηνά Τσουμάκη είναι Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας με εξειδικευμένες σπουδές και διεκδικεί το Βραβείο στην κατηγορία Social Science (Κοινωνικές Επιστήμες), με την τελετή βράβευσης να έχει προγραμματιστεί για τις 9 Δεκεμβρίου 2017 στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.
Δείτε την υποψηφιότητα της Αθηνάς Τσουμάκη και ψηφίστε την εδώ. Η ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2017, ενώ το βιογραφικό της Νανάς μπορείτε να το δείτε εδώ.

Η Δρ. Χριστίνα Μιχαηλίδου μάς συστήνει την Αθηνά Τσουμάκη

Ήταν Άνοιξη του 2000 όταν η πτήση μου για Ελλάδα από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου είχε μεγάλη καθυστέρηση. Το αεροδρόμιο είχε πολύ κίνηση μιας και αρκετός κόσμος είχε καθυστερήσεις στις πτήσεις του. Μέσα σε εκείνη την κατάσταση της πολυκοσμίας και της βαβούρας κάθισα δίπλα στη Νανά. Μια νεαρή γυναίκα που ήταν, όπως και εγώ, από την Καβάλα και περίμενε την ίδια πτήση με εμένα. Κάπως έτσι ξεκίνησε η γνωριμία μου με εκείνη τη χαμογελαστή νεαρή κοπέλα, τα μάτια της οποίας έλαμπαν και έκφραζαν αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Αυτή η γνωριμία εξελίχθηκε σε μια βαθιά φιλία που κρατάει πολλά χρόνια! Έχουμε μοιραστεί μαζί άπειρες ώρες κουβεντιάζουντας για διάφορα θέματα, όπως καθαρά γυναικείου ενδιαφέροντος, προσωπικά θέματα, αλλά και τόσους πολλούς επαγγελματικούς προβληματισμούς! Έχουμε βγει να διασκεδάσουμε μαζί στα μαγαζιά του Λονδίνου επανειλημμένως, να ψωνίσουμε στην Oxford Street, να πιούμε καφέ σε μαγαζάκια της κοσμοπολίτικης πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχουμε κάνει μαζί εκδρομές, μετακομίσεις αλλά σχεδιάσαμε και κάποιες ιδιαίτερες στιγμές όπως το γάμο της!! Γυρίσαμε και οι δύο στην Ελλάδα και δεν πάψαμε να κουβεντιάζουμε με τις ώρες.

Στα κοντά 18 χρόνια που γνωρίσω τη Νανά την έχω δει να εξελίσσεται από μια απόφοιτος του Πανεπιστημίου σε μια εξαιρετικά έξυπνη επαγγελματία. Κουβέντιασα μαζί της τις πρώτες της επαγγελματικές επιτυχίες και τις σκέψεις της για τον επόμενο στόχο. Την είδα να τολμάει να κάνει το επόμενο βήμα, που ήταν πάντα πιο δύσκολο. Η Νανά έχει τόση υπομονή και επιμονή που κάθε της τόλμημα, ακόμα και αν ήταν κάπως έξω από τα νερά της, το έκανε με επιτυχία! Στις δουλειές που αναλάμβανε πάντα είχε πολύ καλές κριτικές, τόσο από συναδέλφους όσο και από τους ανωτέρους της.

Η Νανά δεν υπήρξε ποτέ συμβατική με τις επιλογές της. Πότε δεν ήθελε την μετριότητα, εξάλλου δεν της ταίριαζε! Ήξερε να συνδυάζει πολλά πράγματα μαζί. Έθετε στόχους και τους επιχειρούσε! Το μεγαλύτερο στοίχημα της ζωής της, πιστεύω, υπήρξε η μητρότητα. Μόλις 37 ετών και είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας, σύζυγος και μητέρα δύο μικρών κοριτσιών. Και φυσικά οι στόχοι της δεν περιορίζονται σε αυτά.

Η Νανά έχει υπάρξει εθελόντρια σε διάφορους οργανισμούς. Το εθελοντικό της έργο το κρατάει συνήθως σε χαμηλούς τόνους. Πόσες φορές με έχει εκπλήξει όταν στη κουβέντα μας μου αναφέρει ότι είναι μέλος και σε ακόμη μία εθελοντική οργάνωση! Και τώρα έρχεται η αναγνώρισή της!

Σε αυτή τη νεαρή λοιπόν ηλικία, η φίλη μου η Νανά, το κορίτσι από την Καβάλα, είναι υποψήφια για το Greek International Woman Awards (Βραβείο της Διεθνούς Ελληνίδας Γυναίκας). Το βραβείο αυτό δίνει την ευκαιρία σε Ελληνίδες γυναίκες να προβάλουν το έργο τους σε διάφορους τομείς. Εκείνη είναι υποψήφια στην κατηγορία Social Science (Κοινωνικές Επιστήμες). Η χαρά μου απερίγραπτη για αυτή της την υποψηφιότητα. Ξέρω ότι αξίζει την κάθε ψήφο.

Σας καλώ όλους να ψηφίσετε την Νανά, όχι απλά γιατί είναι Καβαλιώτισα αλλά γιατί το αξίξει! Γιατί αυτή η γυναίκα έχει κατακτήσει τόσα πολλά. Γιατί αυτή η γυναίκα δουλεύει, επιχειρεί και λάμπει σε μια Ελλάδα κρίσης. Γιατί αυτή η γυναίκα δεν παύει να βάζει επαγγελματικούς και προσωπικούς στόχους, να τους επιτυγχάνει και να θέτει νέους. Γιατί αυτή η γυναίκα δε σταματάει να χαμογελά με το ίδιο πλατύ χαμόγελο και τα λαμπερά μάτια όπως όταν τη γνώρισα σε μια πύλη στο αεροδρόνιο του Gatwick πριν τόσα χρόνια…!