Επιχείρηση κατεδάφισης ετοιμόρροπων σπιτιών: 200.000 ευρώ έχει προϋπολογίσει ο δήμος Καβάλας

Προειδοποίηση Δημοσθένη Τουλκίδη προς τους ιδιοκτήτες των επικίνδυνων σπιτιών: Ο δήμος Καβάλας έχει το δικαίωμα να αναλάβει την«άρση επικίνδυνου» και να στείλει τον... λογαριασμό στον ιδιοκτήτη

Με αφορμή την κατεδάφιση ενός ετοιμόρροπου σπιτιού στο τέλος της οδού Ομονοίας στην Καβάλα, στο ύψος της Αριστείδου Στάνη (διαβάστε σχετικά εδώ) το οποίο «ταλαιπωρούσε» τους κατοίκους της περιοχής και τους περαστικούς ως εστία μόλυνσης, παραβατικών συμπεριφορών και πτώσης σοβάδων σε ανύποπτο χρόνο, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας Δημοσθένης Τουλκίδης σχολιάζει ότι η διοίκηση του δήμου δεν ξέχασε το θέμα των πολλών μισογκρεμισμένων και επικίνδυνων σπιτιών, τα οποία είναι διάσπαρτα σε όλη την πόλη και δη στις παρυφές της και έχει ήδη προϋπολογίσει για τη νέα χρονιά εργολαβία 200.000 ευρώ για τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι ο εκάστοτε ιδιοκτήτης αυτών των σπιτιών ούτε λίγο ούτε πολύ είναι υποχρεωμένος να φροντίσει για την αποκατάστασή τους, ειδάλλως ο δήμος έχει το δικαίωμα να παρέμβει και να στείλει τον… λογαριασμό στο σπίτι του.

Ο αντιδήμαρχος προσθέτει ότι υπάρχουν και ακίνητα που ο δήμος απαλλοτριώνει για διάφορους λόγους και μια τέτοια περίπτωση είναι και το προαναφερόμενο ακίνητο στο τέλος της Ομόνοιας το οποίο κατεδαφίστηκε.

«Όταν ένα κτίσμα είναι επικίνδυνο και γίνει έκθεση, οφείλει ο ιδιοκτήτης να το αποκαταστήσει εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Αλλιώς μπορεί ο δήμος να αναλάβει την λεγόμενη “άρση επικίνδυνου” και να χρεώσει τον δημότη. Υπάρχουν βέβαια και δημοτικά τέτοια ακίνητα», διευκρινίζει ο αντιδήμαρχος του δήμου Καβάλας.