Η επιτυχία κάτω από τη… μηλόπιτα θα πέσει: Δείτε φωτογραφίες από τη Γιορτή Μήλου που έγινε στον Αμυγδαλεώνα

Ζαχαροπλαστική, ημερίδες, μουσική, θέατρο και φυσικά μυρωδιές από... μήλο σε πολλές εκδοχές συνέθεσαν το σκηνικό της εκδήλωσης την οποία διοργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλεώνα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Κυριακής 22 Οκτωβρίου 2017 η Γιορτή Μήλου που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλεώνα στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, ενώ το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκε ημερίδα για επαγγελματίες αγρότες με εισηγήσεις γεωπόνων που αφορούσαν στην προστασία των οπωροκηπευτικών από εχθρούς και ασθένειες.

Στο πλαίσιο της γιορτής Μήλου διοργανώθηκε από τον Σύλλογο για πρώτη φορά και διαγωνισμός συνταγών με βάση το μήλο και συγκεκριμένα μηλόπιτας με 18… εύγευστες συμμετοχές από τον Αμυγδαλεώνα.




Ο διαγωνισμός ξεκίνησε ως εξής: Αρχικά παρουσιάστηκε μία θεατρική παράσταση με σενάριο κάποιες κυρίες να αγοράζουν μήλα και σκηνικό το παζάρι όπου εκεί συναντιούνται δύο συμμαθητές που θυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια, ενώ αμέσως μετά ο παρουσιαστής της εκδήλωσης Μιχάλης  Μερκουρόπουλος σύστησε την κριτική επιτροπή στο κοινό και εξήγησε τους όρους.

Αμέσως άρχισε η γευστική δοκιμή των κριτών, ήτοι των Μαρία Παπανικολάου, Παντελή Θεοχαρίδη και Κωνσταντίνου Σωτηριάδη, συνεργάτες chef της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Καβάλας La Maison de Gourmet οι οποίοι βαθμολογούσαν με κριτήριο την εμφάνιση, τη γεύση και το βαθμό δυσκολίας του κάθε γλυκού, ενώ όση ώρα διαρκούσε η διαδικασία η διατροφολόγος Μαρία Κολτσακίδου μίλησε για τη θρεπτική αξία των μήλων.

Παράλληλα, ο μουσικός Χρήστος Κεσικιάδης έπαιξε παραδοσιακά τραγούδια με θέμα το μήλο μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ενώ ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει από τις μηλόπιτες που διαγωνίστηκαν και να πάρει δώρο μήλα τα οποία είχε προσφέρει η παραγωγή στον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλεώνα.

Όσον αφορά τους νικητές, το 1ο βραβείο το έλαβε η Μαίρη Ζεϊτίδου, το 2ο η Όλγα Σμολιάκοβα και το 3ο η Βαρβάρα Παπαδοπούλου, ενώ το «παρών» έδωσαν πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών ο αντιδήμαρχος Καβάλας Ζήσης Μπόνιας και ο πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα Δημήτρης Πουρσαΐτίδης.

Δείτε φωτογραφίες από την Γιορτή Μήλου και τον διαγωνισμό μηλόπιτας

Απονομή του 1ου βραβείο από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα Δημήτρη Πουρσαΐτίδη το οποίο παρέλαβε ο σύζυγος της νικήτριας Μαίρης Ζεϊτίδου
Η κριτική επιτροπή την οποία απάρτιζαν η Μαρία Παπανικολάου, ο Παντελής Θεοχαρίδης και ο Κωνσταντίνος Σωτηριάδης, συνεργάτες chef της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Καβάλας La Maison de Gourmet
Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης Μιχάλης Μερκουρόπουλος
Οι μαθητές της Σχολής έφτιαξαν κομπόστα και καραμελωμένα μήλα για το κοινό
Ο Χρήστος Κεσικιάδης τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια με θέμα τα μήλα
Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαρία Κολτσακίδου μίλησε για τη διατροφική αξία του μήλου
Οι 18 διαγωνιζόμενες μηλόπιτες
Η μηλόπιτα της Μαίρης Ζεϊτίδου η οποία κέρδισε το 1ο βραβείο
Η μηλόπιτα της Όλγας Σμολιάκοβα η οποία κέρδισε το 2ο βραβείο
Η μηλόπιτα της Βαρβάρας Παπαδοπούλου η οποία κέρδισε το 3ο βραβείο