Στα χέρια του Δημήτρη Μπαντέκα το τιμόνι της διοίκησης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ-Αντιπρύτανης ο Θανάσης Μητρόπουλος

Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής πρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Ιδρύματος εκλέχτηκε Πρύτανης με ποσοστό 60%-Μετά την αλλαγή στη διοίκηση θα ανακοινωθούν σύντομα σημαντικές εξελίξεις και στο θέμα της «συγχώνευσης» με το ΔΠΘ

Με ποσοστό 60% και με μηδενική αποχή ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής πρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΤΕΙ ΑΜ-Θ Δημήτρης Μπαντέκας εξελέγη Πρύτανης, παίρνοντας τα ηνία από τον απερχόμενο πρόεδρο Θανάση Μητρόπουλο.

Ο κ. Μπαντέκας είχε συνυποψήφιό του για τη θέση του Πρύτανη τον Νίκο Θερίου, ο οποίος συγκέντρωσε το 40% της προτίμησης των ψηφοφόρων. Ψήφισαν, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις εκλογές διοικήσεων, όλοι οι καθηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος, ενώ ο κ. Μπαντέκας θα αναλάβει τα καθήκοντά τους την 1η Δεκεμβρίου 2017.

Πιο συγκεκριμένα, ψήφισαν 70 καθηγητές και 80 διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ όσον αφορά τους αντιπρυτάνεις, εκλέχτηκαν οι Θανάσης Μητρόπουλος, Δημήτρης Μαδυτινός, Γιαννούλα Φλώρου και Δημήτρης Εμμανολούδης, με τον 5ο υποψήφιο Στάθη Δημητριάδη να μην εκλέγεται, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος Θανάσης Μητρόπουλος έλαβε την πρώτη θέση και το 40% των ψήφων.

Έρχονται εξελίξεις και στο θέμα της «συγχώνευσης» με το ΔΠΘ

Ο κ. Μητρόπουλος σε δήλωσή του άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα θα ανακοινωθούν σημαντικές εξελίξεις γύρω από την «πανεπιστημιοποίηση» του ΤΕΙ και τη «συγχώνευσή» του με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. «Η εκλογή της νέας διοίκησης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ έρχεται σε συνέχεια της δικής μας διοίκησης και της γραμμής που χαράξαμε. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ανωτατοποίηση  των ΤΕΙ και σύντομα στο Αναπτυξιακό Συνέδριο ΑΜ-Θ θα έχουμε ανακοινώσιμες ειδήσεις, αφού θα τεθεί επί τάπητος το αίτημα αυτό στην πολιτική ηγεσία», είπε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και νυν αντιπρύτανης Θανάσης Μητρόπουλος.