Δήμος Παγγαίου: Η Ελευθερούπολη παρήλασε κόντρα στον… καιρό [φωτογραφίες]

Υπό καταρρακτώδη βροχή η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο, με ψιχάλες, αέρα και κρύο η παρέλαση-Στρατός, μαθητές και πολιτιστικοί σύλλογοι τίμησαν την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον δήμο Παγγαίου

Με κάθε επισημότητα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες,  πραγματοποιήθηκε στην έδρα του δήμου Παγγαίου, την Ελευθερούπολη, η παρέλαση των Πολιτιστικών Συλλόγων, των μαθητικών τμημάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της διμοιρίας της 193 Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (193 ΜΠΕΠ) για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Πριν την καθιερωμένη παρέλαση επί της Φρίξου Παπαχρηστίδη, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Δημοτικού Κήπου Ελευθερούπολης από τις πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου και τήρηση ενός λεπτού σιγής.

 Δείτε φωτογραφίες από την κατάθεση στεφάνων

 

Κανονικά η παρέλαση παρά τη βροχή-Τα μηνύματα της Εκκλησίας και των εκπροσώπων των Αρχών

Τελικά ο καιρός… υποχώρησε λίγο πριν τις 12:00, με αποτέλεσμα η ψιχάλες και ο αέρας να μην πτοήσουν όσους έλαβαν μέρος στην παρέλαση, αλλά και εκείνους που την παρακολούθησαν, επιβραβεύοντάς τους με ένα ζεστό χειροκρότημα.

Αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης ακολούθησαν δηλώσεις των εκπροσώπων της τοπικής Εκκλησίας και των αρχών, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο να δηλώνει, με αφορμή την  76η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940: «Μέσα στις ψυχές όλων, μικρών και μεγάλων νεοελλήνων, υπάρχει αυτή η φλόγα και της Πίστεως και της Πατρίδας. Χρόνια πολλά σε όλους».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό που νιώσαμε σήμερα, με τους μαθητές και τους στρατιώτες να παρελαύνουν, η χαρά και το καμάρι, εύχομαι να είναι αυτό που θα μας καθοδηγεί κάθε μέρα και να δρομολογούμε κι εμείς με τη σειρά μας και να διαδραματίσουμε έναν σημαντικό ρόλο για το μέλλον του τόπου».

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης, τόνισε ότι «η σημερινή μέρα είναι ημέρα τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία μας, μνήμης για να θυμόμαστε τις στιγμές εκείνες όπου ο Ελληνισμός ξεπέρασε τον εαυτό του και χρέους απέναντι στα προβλήματα που έχει να λύσει η δική μας γενιά».

Τέλος, ο τέως βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης τόνισε ότι «σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, αλλά και μεγάλη τιμή που βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε όλους εκείνους που έδειξαν το παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη και δείχνουν σε εμάς τον δρόμο για να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την πατρίδα και για το μέλλον των παιδιών μας».

Δείτε φωτογραφίες από την παρέλαση στην Ελευθερούπολη του δήμου Παγγαίου