Η αγωνιστική παρακαταθήκη του Νικόλαου Ρουδομέτωφ θα εμπνέει και τις επόμενες γενιές…

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Εγκατάσταση Δεξαμενών Καυσίμων τιμά και θυμάται ένα από τα πλέον επιφανή μέλη της

ΟΝικόλαος Ρουδομέτωφ που απεβίωσε το βράδυ της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου 2017 (διαβάστε σχετικά εδώ) δεν ήταν μόνον ένας επίμονος μελετητής της τοπικής μας Ιστορίας αλλά και ένας ενεργός πολίτης με άποψη και θέση για το παρόν αλλά και το μέλλον της Καβάλας.

Οι Καβαλιώτες τον θυμούνται να πρωτοστατεί στους αγώνες της τοπικής κοινωνίας κατά της Εγκατάστασης Δεξαμενών Καυσίμων στη Βάσοβα, κατά του Λιθάνθρακα αλλά και, τελευταία, κατά της εγκατάστασης πλωτού σταθμού LNG στον κόλπο της Καβάλας και κατά της όδευσης του Αγωγού TAP από τα Τενάγη των Φιλίππων.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Εγκατάσταση Δεξαμενών Καυσίμων τιμά και θυμάται ένα από τα πλέον επιφανή μέλη της με μία ανακοίνωση:

«Όλοι εμείς, που είχαμε την τύχη και την τιμή να έχουμε συνοδοιπόρο τον κ. Νίκο Ρουδομέτωφ  στα μεγάλα περιβαλλοντικά κινήματα που αναπτύχθηκαν στην περιοχή μας τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αγωνιστικότητα του, την βαθιά ριζωμένη αγάπη του για αυτόν τον τόπο, την ακούραστη ενεργητικότητα του και το νεανικό του πνεύμα, με το οποίο σφράγισε ανεξίτηλα την πορεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

Μαζί με τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του,  εκφράζουμε την πεποίθηση ότι η αγωνιστική παρακαταθήκη αυτού του εξαίρετου συντοπίτη και συναγωνιστή θα συνεχίζει να εμπνέει και τις επόμενες γενιές».