Μύρισε χειμώνα και… κάστανο στον δήμο Παγγαίου σε μια γιορτή-θεσμό για την περιοχή [φωτογραφίες]

«Βούλιαξε» από κόσμο το Καστανόδασος του Παλαιοχωρίου κατά την Ημέρα Κάστανου η οποία εκτός από το τοπικό προϊόν το οποίο είχε την τιμητική του, είχε... γεύση από χορούς, τραγούδι και άφθονο κέφι

Για ακόμα μια χρονιά το Καστανόδασος της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοχωρίου του δήμου Παγγαίου γέμισε από κόσμο κατά την Ημέρα Κάστανου, την οποία διοργάνωσε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Παγγαίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοχωρίου.

Με «σύμμαχο» τον καλό καιρό, μικροί και μεγάλοι ανέβηκαν για άλλη μια χρονιά μέχρι το υπέροχο δάσος του Παλαιοχωρίου, το οποίο γέμισε από τη μυρωδιά βραστού και ψητού κάστανου, ένα από τα προϊόντα τα οποία αποτελούν σήμα κατατεθέν της περιοχής, αλλά και από άφθονο κρασί, υπό τους παραδοσιακούς ήχους συγκροτημάτων και συνοδεία χορευτικού προγράμματος από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

«Πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία αποτελεί διαφήμιση για τον ορεινό όγκο της Καβάλας και για την ομορφιά του Παγγαίου και πιστεύω ότι όσοι ήρθαν, έφυγαν χαλαροί και ευδιάθετοι», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Πολλές φορές κάνουμε το λάθος να μιλάμε μόνο για την παράκτια τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τον τουρισμό που έχει να κάνει με το Παγγαίο Όρος, είτε αφορά τη Φύση είτε τη θρησκευτική μας Ιστορία», σχολίασε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, χωρίς να παραλείπει να αναφερθεί και στα τοπικά προϊόντα της περιοχής, όπως είναι το κάστανο το οποίο αποτελεί κάθε χρόνο μια καλή αφορμή για μια μεγάλη πολιτιστική σύναξη-θεσμό.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την Ημέρα Κάστανου