Η αιματηρή διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας επαναφέρει το θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης

Επιστολή του δημάρχου Δοξάτου στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού στο Καλαμπάκι-Μέχρι και η πρόεδρος του Αγίου Αθανασίου έπεσε θύμα κλοπής

Να επαναλειτουργήσει άμεσα ο Αστυνομικός Σταθμός στο Καλαμπάκι που εδώ και πολλά χρόνια δε λειτουργεί, για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη εγκληματικότητα στα χωριά του δήμου Δοξάτου ζητά επιτακτικά από την πολιτική ηγεσία ο δήμαρχος Δοξάτου Δημήτρης Δαλακάκης. Μετά την είδηση του θανάσιμου τραυματισμού με καραμπίνα 30χρονου επίδοξου ληστή από τον ιδιοκτήτη χρυσοχοείου στον Άγιο Αθανάσιο Δράμα, όταν αντιλήφθηκε την πρόθεσή του να διαρρήξει το κατάστημά του (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ), έχοντας, μάλιστα, ξανασκοτώσει επίδοξο διαρρήκτη της επιχείρησής του το 1996, ο κ. Δαλακάκης έβγαλε από το συρτάρι του γραφείου του το ομόφωνο ψήφισμα που από το 2015 είχε εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και παράλληλα καλεί με νέα επιστολή του τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα να πάρει την πολιτική απόφαση για την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού στο Καλαμπάκι.

Μάλιστα, προτείνει στον υπουργό να… πάρει τους αστυνομικούς από τις φρουρές των βουλευτών και των επιχειρηματιών για να καλύψει τις ανάγκες του Αστυνομικού Σταθμού, σε περίπτωση που δε θα βρει προσωπικό για να το επανδρώσει.

Θύμα διαρρηκτών μέχρι και η… πρόεδρος του Αγίου Αθανασίου

«Τα τελευταία δύο χρόνια ζούμε πολύ συχνά το φαινόμενο των διαρρήξεων σπιτιών κατά την ώρα που οι ένοικοί τους κοιμούνται μετά τις 12 το βράδυ. Μόλις τον προηγούμενο μήνα η πρόεδρος του Αγίου Αθανασίου είχε πέσει θύμα κλοπής ενώ κοιμόταν στο σπίτι της. Από το 2015 είχαμε εκδώσει με αγωνία ένα ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο ζητούσαμε να  επαναλειτουργήσει το Αστυνομικός Σταθμός ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια έχει κλείσει στο Καλαμπάκι. Το Αστυνομικό Τμήμα του Δοξάτου καλύπτει και μεγάλο μέρος του δήμου  Παρανεστίου και επομένως καλύπτει μεγάλη έκταση και σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για τη διαφύλαξη της ζωής και της ασφάλειας της περιουσίας των πολιτών. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν είχαμε ανταπόκριση.

»Στο Αστυνομικό Τμήμα υπηρετούν 20-25 άτομα, τα οποία όμως δεν επαρκούν. Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στον Άγιο Αθανάσιο, μετά το συμβάν του 1996, όπου και τότε είχε τραυματίσει θανάσιμα τον δράστη που επιχείρησε να τον ληστέψει, έπεσε θύμα κλοπής άλλες 4 φορές. Εμείς δεν επιθυμούμε βέβαια να χάνονται ανθρώπινες ζωές, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα μείνουμε απροστάτευτοι. Η έκταση την οποία καλύπτει το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου είναι αχανής. Εμείς οι δήμαρχοι είμαστε χαμάληδες, ασχολούμαστε με όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας, από το κούρεμα των πάρκων μέχρι την εγκληματικότητα.

»Εμείς βάψαμε το Αστυνομικό Τμήμα του Δοξάτου που είχε τα χάλια του, αλλά δεν μπορούν οι δήμαρχοι να αναλάβουν τον ρόλο της αστυνομίας. Από όποια επιχείρηση περάσετε, θα δείτε ότι υπάρχει ταμπέλα σεκιούριτι. Να μη ξεχνάμε όμως ότι η δημόσια τάξη είναι καθήκον της ελληνικής πολιτείας, είναι ένα από τα υπέρτατα συνταγματικά δικαιώματα που πρέπει να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες, όπου και αν ζουν, στην Αθήνα ή στην περιφέρεια», δήλωσε στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ο κ. Δαλακάκης.

Η επιστολή του δημάρχου Δοξάτου στον Νίκο Τόσκα

Υπουργέ κ. Τόσκα, ειδήσεις βλέπετε;

Και τελικώς η Τραγωδία επαναλήφθηκε στον Άγιο Αθανάσιο. Τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα εγκληματικότητας είναι απανωτά… Και όμως από το 2015 ζητούμε αγωνιωδώς με ομόφωνο ψήφισμά μας την επαναλειτουργία του εγκαταλελειμμένο Αστυνομικού Σταθμού.

Το ψήφισμά μας αγνοήθηκε… Και τώρα Υπουργέ κ. Τόσκα σας ρωτώ: Ειδήσεις βλέπετε;

Δεν επιθυμούμε ούτε να είμαστε απροστάτευτοι, ούτε να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού.

Υ.Γ.: Αν ψάχνετε προσωπικό να το επανδρώσει, πάρτε τους αστυνομικούς από τις φρουρές των βουλευτών και των επιχειρηματιών.