Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας χαιρετίζουν τη δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας προσφύγων

Ανακοίνωση του Συντονιστικού της ΟΜ Καβάλας του κόμματος για την πρόσφατη απόφαση της ΕΠΣ Καβάλας

Με σύνθημα «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη ζωή των προσφύγων καλύτερη» η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας είχε ανακοινώσει προ δεκαημέρου την πρόθεσή της να προχωρήσει στη δημιουργία ποδοσφαρικής ομάδας με τη συμμετοχή προσφύγων που φιλοξενούνται στη δομή της Καβάλας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΕΠΣΚ ενημέρωνε για τις επαφές της με τη Διεύθυνση Οργανισμού Μετανάστευσης, Καμπ Δομή Καβάλας, για το θέμα αυτό με το οποίο ασχολείται ενεργά η Επιτροπή για θέματα προπονητών, καθώς και η Επιτροπή Πρωταθλημάτων έτσι ώστε η ομάδα να είναι σε θέση να δίνει φιλικούς αγώνες με ομάδες επίλεκτων του νομού μας σύντομα (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Το Συντονιστικό της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας έρχεται σήμερα και χαιρετίζει την απόφαση αυτή της ΕΠΣΚ κάνοντας λόγο για μια αξιόλογη προσπάθεια και τονίζοντας παράλληλα την ευχή να αποτελέσει παράδειγμα και για ανάλογες πρωτοβουλίες από άλλους τοπικούς φορείς.

Το πλήρες κείμενο του Συντονιστικού της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

«Αξιέπαινη η κίνηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας – μήνυμα ελπίδας κι ανεκτικότητας – η αποδοχή του αιτήματος του Δ.Ο.Μ.  και των προσφύγων που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας της πόλης μας, για τη δημιουργία ομάδας η οποία θα συμμετέχει επίσημα σε φιλικούς αγώνες.

Ένα θετικό εγχείρημα ανακούφισης των προσφύγων από τα προβλήματα της καθημερινότητας και της αβεβαιότητας που τους ταλανίζουν, αλλά και μια θετική προσπάθεια προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης τους.

Η επαφή εξαλείφει την άγνοια και την ξενοφοβία. Ο αθλητισμός ενώνει  ανθρώπους και λαούς. Η αλληλεγγύη προάγει την κοινωνική ειρήνη και πολιτισμό. Ακόμα και οι λίγες φωνές αντίδρασης όχι μόνο  σιγούν μέσα από την επαφή, αλλά ενδεχόμενα, όπως συνήθως γίνεται, μετατρέπονται σε εστίες στήριξης κι αλληλεγγύης.

Στηρίζουμε την  απόφαση της ΕΠΣ Καβάλας και θα συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο σ’ αυτήν την αξιόλογη προσπάθεια, ευελπιστούμε δε, να γίνει πηγή έμπνευσης και για ανάλογες πρωτοβουλίες από άλλους τοπικούς φορείς».